Moussi Soma'yı unutmadı!

Futbolun Avrupa'daki yıldızlarından Fransız Guy Moussi, transfer ücretinin yarısını bağışladığı Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarıyla futbol oynadı, onların kalbini kazandı.

Moussi Soma'yı unutmadı!
Yeni Asır'dan Ali Filizkan ve Yılmaz Sarıpınar'ın haberine göre Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardımda bulunan Finlandiya 1. Futbol Ligi takımlarından HJK Helsinki'nin Fransız futbolcusu Guy Moussi, facianın merkezi Soma'ya gelerek çocuklarla buluştu. Somaspor forması giydi, çocuklarla futbol maçı yaptı. Maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardımda bulunan ünlü futbolcusu Guy Moussi, "Soma ve benzeri felaketlerde zarar görenlere yardımda bulunmak için Türk, Fransız ya da Alman olmak gerekmiyor" diyerek büyük taktir topladı.

Gönüllerde taht kurdu

Nottingham'dan Birmingham'a transfer olan Fransız futbolcu Guy Moussi, 2014 Kasım ayında 1 yıl için alacağı 300 bin pound'un (yaklaşık 1 milyon TL) yarısını kanserle mücadele vakfına, yarısını da Soma felaketzedelerine verme kararıyla gönüllerde taht kurmuştu. Vaadini yerine getiren Moussi, önceki gün Soma'ya gelerek, ilk olarak bir okulda öğrencilerle buluştu, sevgi seliyle karşılandı.

Moussi, "Soma faciasında mağdur olanların kalbine dokunmaya geldim. Fransa'da felaketi öğrendiğimde yüreğim daraldı, burada olmak istedim. Biraz teselli verebilmeyi istedim. Şimdi buradayım ve karşılığını sevgiyle görmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Gösteriş yok

Ünlü futbolcu Guy Moussi, Soma'ya ne kadar bağış yaptığı sorusuna, "Şu ana kadar pekçok kuruma bağışta bulundum. Hiçbir zaman bağışın ne kadar olduğunu söylemedim. onu her zaman özel tutmak isterim" sözleriyle de takdir topladı. Soma Sotesspor halısahasında aralarında 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında yakınlarını kaybeden çocukların da bulunduğu Somaspor ve Soma Zafer Spor'un minik yetenekleriyle bir araya gelen Moussi, onlara bazı hareketleri göstererek keyifli dakikalar geçirdi. Moussi, "Sizi gülerken görünce çok mutlu oldum. Hepinizi burada gülümserken görmek umutlarımı artırıyor. Çok eğlenmenizi istiyorum" diye konuştu. Moussi'yi Soma'da görmekten çok mutlu olan ve sık sık tezahurat yapan Somalı çocuklar kendisiyle karşılıklı futbol oynayarak imza aldı. 

Bu ilk değil, son da olmayacak

Defansif orta saha olarak yeşil sahalarda top koşturan Guy Moussi, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri unutmadığını bir kez daha göstererek bu kez çocukları sevindirdi. Yardım severliğiyle tanınan ünlü futbolcu, 2004-2008 yılları arasında Fransa'nın Angers takımında top koşturdu, Everton, Wigan Athletic, Stoke City ve West Bromwich Albion gibi takımlardan teklif almasına rağmen tercihini Nottingham Forest'tan yana kullandı. Yaklaşık 5 yıl burada top koşturan Moussi, geçen sezonu Millwall'da kiralık olarak geçirdi. Sahalardaki azmi ve başarısı kadar iyilikleriyle de anılan Moussi, "Soma faciasını yakından takip etmiş, derinden yaralanmış ve ilk transferimde oradaki insanlara yardımcı olmayı düşünmüştüm. Bunun için ayağıma gelen fırsatı iyi değerlendirdim" dedi.
Konular Spor Haberleri