Muazzez Abacı 'Her Şeyi Konuşalım'a konuk oldu

Sanatçı Muazzez Abacı, bir dönemin Devlet Bakanı ve Trabzonspor başkanı olmuş olan Mehmet Ali Yılmaz'ın kanalı TV EM de Sacit Aslan ve Erol Köse'nin yorumcu olduğu "Her Şeyi Konuşalım" programına konuk oldu.

Muazzez Abacı 'Her Şeyi Konuşalım'a konuk oldu
Muazzez Abacı'nın konuk olduğu yayında izleyicilere hoş bir nostalji turu yaşatıldı.

Hayata veda eden ve yeri asla doldurulamayacak Safiye Ayla, Müzeyyen Senar ve Behiye Aksoy gibi dev sanatçılarla ilgili hazırlanan özel VTR'lerin yayınlandığı programda Abacı, usta sanatçılarla ilgili hatıralarını izleyicilerle paylaştı.

Abacı, “Çocukken ufacık bir radyom vardı. Elimden hiç düşürmezdim. Zeki Müren'i her dinlediğimde anneme ‘Ben bu adamla evleneceğim’ derdim." ifadelerinde bulunurken; efsane assolist Behiye Aksoy'a olan hayranlığından da bahsetti.

Aksoy ile merhum terzi Mualla Özbek'in atölyesinde karşılaştıklarını anlatan Muazzez Abacı, "Sahneye çıkmaya hazırlandığım seneydi. Behiye Hanım'ı orada görünce ellerine sarıldım. Son derece asil ve çok zarif bir hanımefendiydi. Ben kendisini sahnede izlemeye bayılırdım. 'Etkilenmemen, kendi tarzını bulabilmen için beni daha az seyret' tavsiyesinde bulundu. Yol gösterici, yardımcı oldu" şeklinde konuştu.

'BU TURNENİN ASSOLİSTİ BENİM"

Muazzez Abacı, dev sanatçı Hamiyet Yüceses ile yıllar önce Almanya'ya turneye gittiğini de şu sözlerle anlattı: "Benim için unutulmaz hatıralardan biridir. Otobüste arkalı-önlü oturuyorduk. Bir anda arkasını dönüp 'Bu turnenin assolisti benim kızım. Sakın ha Bakmıyor Çeşm-i Siyah ve Geceler şarkılarını okuma, onları ben okuyacağım' dedi. Ben de 'Tabii ki efendim siz dururken' dedim. Çok büyük bir sesti..."

Sacit Aslan, Abacı'ya olan hayranlığını canlı yayında sık sık dile getirirken evde yalnız kaldığı zamanlarda Muazzez Abacı'nın şarkılarını dinlediğini ve gözyaşlarına hakim olamadığını ifade etti.

Canlı yayından kısa bir kesiti haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...