Müfredat çalışması tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıl tüm sınıflarda 18 milyon öğrenci için uygulamaya başlayacak müfredat çalışmasını bazı güncellemeler yaparak tamamladı.

Müfredat çalışması tamamlandı
Sabah'tan Safure Cantürk'ün haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıl tüm sınıflarda 18 milyon öğrenci için uygulamaya başlayacak müfredat çalışmasını bazı güncellemeler yaparak tamamladı.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş "Bir devrim yapıyoruz. İşleri kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ciddi bir sadeleştirme yaptık. Yüzde 20 ile 60 arasında müfredatı sadeleştirdik" dedi.

Yapısal değişiklik yapmadıklarını anlatan Durmuş "9'uncu sınıf yoğunluğunu hafiflettik. Şu anda bazı şeylerde devrim yapamadığımızı da kabul etmek gerekir. Matematik dehası Tales'in trigonometri bilmediği bir dünyada biz hala çocuklara trigonometri öğretiyoruz, bundan kurtulamayız çünkü buna matematikçiler karşı. Trigonometriyi üniversitede mühendislik bölümü öğrensin diyemiyoruz" diye konuştu.

Cihat kavramıyla ilgili yapılan güncelleme konusuna da değinen Durmuş şöyle devam etti: "Cihat Kuran-ı Kerim'de çok sayıda ayette geçen bir kavramdır. Dolayısıyla Cihat'ın müfredatta olması kadar doğal bir şey yok. İlk taslakta 6 ve 9'da vardı. Erken olduğu için şimdi sadece 11'inci sınıfta öğreteceğiz"

Atatürk'ün Türk eğitim sisteminin temel taşı olduğunu söyleyen Durmuş "Olaya sayısal olarak değil mantık olarak bakmalıyız. Bu hesabın yapılacağını bildiğim için de Atatürk kelimesi azalmasın talimatı verdim. Gazi Mustafa Kemal, Sarı Paşa gibi tabirlerinin hangi dönemlerde kullanılması gerektiğini bilimsel olarak tartışmalıyız." ifadelerinde bulundu.