Muğlalı Yeşim Dünya şampiyonu!

Muğlalı milli sporcu Yeşim Bostan, "Derslerini ihmal edersin" diyen babasından habersiz hazırlandığı okçuluk yarışmasında dünya şampiyonluğu elde ederek gururumuz oldu...

Muğlalı Yeşim Dünya şampiyonu!
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından geçtiğimiz ay Çin'de düzenlenen yarışmada Dünya Şampiyonu olan Muğlalı milli sporcu Yeşim Bostan'ın, ailesinin karşı çıkmasına rağmen gizli gizli antrenmanlara katıldığı öğrenildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi Bostan, aldığı derecelerle dünya sıralamasında da ilk 10'a girdi.

Türkiye'de az sayıdaki solak okçudan biri olan ve Muğla'da solak okçulara uygun malzeme bulmakta da zorlanan Yeşim Bostan, kararlılığı ve azmi sayesinde şampiyonluğa ulaştı.

İki yıl önce milli takım seçmelerinde başarılı olan, 1 yıl sonra da Fransa'da yapılan Salon Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edip milli takımla birlikte şampiyonluk sevinci yaşayan Yeşim, Avrupa Gençler ve Yıldızlar Açık Hava Okçuluk Şampiyonası'nda da Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Aldığı başarılı sonuçlardan sonra dünya şampiyonluğunu hedefleyen Yeşim, geçtiğimiz ay bunu da başardı.

Ailesinin, derslerini boşladığı gerekçesiyle okçuluğa karşı çıktığını söyleyen Bostan, "Üniversitede okumamı ve hayatımı kazanmamı isteyen babam bir dönem okçuluğa izin vermemişti. Annemle anlaşarak gizli gizli antrenmanlara devam ettim. Babam ben kamptayken arayıp derslerimi soruyordu. Dünya ve Avrupa madalyalarının ardından babam, her antrenmana gelmeye gitmeye başladı. Her yarışmaya geliyor. Benden daha meraklı artık" diye konuştu.
Konular Spor Haberleri