Muharrem İnce: "Bay Muharrem deyip durma"

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Silivri'de konuştu. İnce'nin Silivri'deki mitingi akşam geç saat olmasına karşın kalabalıktı.

Muharrem İnce: "Bay Muharrem deyip durma"
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Silivri'de konuştu. İnce konuşmasında Erdoğan'ın kendisini "Bay Muharrem, bay Muharrem" diye seslenmesini hatırlatarak 'Millet de sana "Bay bay Recep der" diye konuştu. İnce'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Yarın Diyarbakır'dayım. Sanayinin dörtte biri atıl onları işler hale getireceğiz. Türkiye'de hukuku tesis edeceğiz. Türkiye'nin eğitimi çağdaş olacak. Gençlerimiz geleceğe güvenle bakacak. Bu yangını söndüreceğiz. Asgari ücret 2200 TL olacak olacak. Teknoloji, tasarım, refah diyoruz. Çiftçinin borcunun faizini sileceğiz diyoruz.

"Millet sana bay bay Recep der"

Türkiye'ye adil bölüşme diyorum. Ben bunları söylerken benim rakibim diyor ki "Bay Muharrem, Bay Muharrem" deyip durma millet sana "Bay Bay Recep" der. Mizahın içinde de zeka vardır.  Meğer sen kek ustasıymışsın. "Ben size iş bulamam" diyor. Ancak bir çayla bir kek veririm diyor. AK Parti'ye oy verecek arkadaşlarıma sesleniyorum; gündüz kek çay içtin, akşam evde ne yiyeceksin?

"Matematikten anlayan ekonomiden de anlar"

"Sen fizikçisin ekonomiden anlar mısın?" diyorlar. Dünyada Nobel Ödülü'nü alan ilk kişi fizikçidir. Matematik bilen adam ekononi yönetebilir merak etmeyin. Ziraat Bankası'nın görevi nedir, çiftçiye destek vermek. 1 milyar doları medya için harcadı. 100 bin çiftçiye verebilirdi.

"Erdoğan seçilirse dolar 8 lira olacak"

Afrika atasözü der ki, "Eğer zebra, tilki, tavşan, kaplan, aslan aynı yöne kaçıyorsa o ormanda yangın çıkmıştır" Ne diye erken seçime gittiler? Erdoğan seçilirse dolar 8 lira olacak. Türkiye'nin yeni bir yüze, umuda ve yeni bir cumhubaşkanına ihtiyacı var.

O saraylı birisi ben halk çocuğuyum. Erdoğan kilosu 4500 TL'den beyaz çay içiyor, ben siyah çay içiyorum sizin gibi. Erdoğan beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim. Ben sizlere huzur vaat ediyorum.

Onun yayınlarını kesintisiz veriyorlar, ben beş dakika. Oysa benim milletin gönlünde yerim var. Demirel'in yaptığı köprülerden bedava geçiyorsunuz, Erdoğan'ın yaptığından parayla geçeceksiniz bayramda.

"Benim sarayda ne işim var?"

Yazlık sarayı engelli çocuklara tahsis edeceğim. 16 senedir milletvekiliyim, bir buçuk sene önce bir apartman dairem oldu. Benim evim bana zaten saray. Ne işim var benim sarayda? Dolarlda kavga etti dolar yükseldi, İnce ile kavga etti İnce yükseldi. İnce, cumhurbaşkanlığı koltuğuna gelince faiz, dolar aşağı inecek. Üniversite öğrencileri ile televizyona çıkacağım. Girişimci, yabancı dil bilen öğrenciler olacaklar.

"TRT'ye bunun hesabını sormazsam adam değilim."

TRT bu meydandaki herkesten haraç kesiyor. Bizden topladığı parayla 24 saat Erdoğan'ı gösteriyor beni beş dakika. TRT'ye bunun hesabını sormazsam adam değilim. O medya patronlarına da sözüm var. O televizyonların, gazetelerin sahibi olabilirsiniz ama göstermeye mecbursunuz. Bu iş tamam. Siz göbek bağınızla Erdoğan'a bağlı olabilir. Ama ben size şunu söyleyeyim; Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası'nın müdürlerini değiştirdiğimizde inceleyeceğiz o kredileri de. Bugün Kadir gecesi. Benim için de dua edin.

Hepiniz en az 3 kişiyi ikna edeceksiniz bana söz verin."