Muharrem İnce TRT'nin 10 dakikalık konuşmasını reddetti

Star TV'de Nazlı Çelik'in sorularını yanıtlayan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ''Hukukun özgürlüğünde 101. basın özgürlüğünde 163. sıradayız yakında G-20'yi de kaybedeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce TRT'nin 10 dakikalık konuşmasını reddetti
Habertürk'ün haberine göre CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Star TV'de soruları yanıtladı.

İnce ''Hukukun özgürlüğünde 101. basın özgürlüğünde 163. sıradayız yakında G-20'yi de kaybedeceğiz'' ifadelerini kullandı.

HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "HDP barajı geçmeli'' ifadesi sorulan İnce ''CHP'den hiç kimse oy verelim diyemez, diyorsa yanlış yapıyordur bireyseldir, bunu ortaya atanlar siyaseti bilmeyen insanlar'' dedi. İnce ''Parti el altından HDP'ye oy verin derse o partinin adayları kıyameti koparır. Hiçbir parti bunu yapamaz, istese de yapamaz'' dedi.

'Kürt seçmenden oy alabileceğinizi düşünüyor musunuz?' sorusuna İnce, ''Bugün Van'daydım, bana bozkurt işareti yapıyor, cumhurbaşkanlığında oyum sana diyor, bana HDP'nin kullandığı barış işaretini yapıyor, oyum sana diyor, Kürtler sıkışmış durumda, neden vermesinler'' dedi.

İnce, her partiden eşit üyeden oluşan bir komisyon kurulacağını ve TRT'nin kanallarından birinin buna tahsil edileceğini ifade ederek TRT'ye sitem etti. İnce, ''Yasa gereği onar dakikalık konuşma var ya gelin diyorlar, alın sizin olsun sen beni hiçbir gün konuşturma, sonra çağır, istemiyorum'' dedi.

İnce ''Tweet atamayan, Wikipedia ya bakamayan, telefonum dinleniyor mu diye korkan nesil hiçbirşey yapamaz'' ifadelerini kullandı.

AFRİN KOMUTANI HAKKINDA

Apolet tartışmasında Soylu'nun açıklamalarına ilişkin konuşan İnce, "Soylu'nun Bafra'da Erdoğan'a ne söylediğine bakarsanız kalitesini anlarsınız. Benim ne FETÖ'YLE, ne PKK'yle işim olmaz. FETÖ'cü PKK'lı arıyorlarsa kendi içlerine baksınlar. Fetullah Gülen için bize haykırışlarını hatırlasınlar. Ben baştan söyledim. O komutan Afrin'de görev yapmış, kahramanlık yapmış olabilir. Ama siyasete bulaşamaz.'' dedi.

ADİL YARGILAMA

İnce ''ABD, AB ya da başka ülkeler bizim yargımıza laf ediyor. Bizde adil yargılama yok. Haklılar ben ülkemizde adil yargılamaya inanmıyorum. Neden ABD'ye ya da Almanya'ya bu fırsatı veriyorsunuz. Bizim önce 80 milyonu ikna etmemiz lazım. Bizim kendi yargımıza güvenmemiz lazım.'' yorumunu yaptı.

DOLAR DÜŞECEK

İnce ''Ben gelirsem dolar düşecek. Çünkü güven gelecek. Benim insanım hakettiği için yargı düzelecek, güven gelecek. Dün akşam da elçilere dedim size borcumuzu ödeyeceğiz. He bir daha da alırsak onu toprağa gömmeyeceğim. Batı'nın bizden 450 milyar dolar alacağı var. 15 yılda 865 miyar dolar vergi toplanmış. 60 milyar dolar özelleştirme var. 300 milyar dolar da borç var. Bunun karşılığında ne yaptılar. Köprü yaptılar onun değeri de 160 milyar dolar. Çalındı bu paralar. Biz bunu bulacağız. En önemli şey tasarruf saraydı korumaydı biz bunlardan başlayacağız.'' dedi.