Murat Dalkılıç: ‘Evlenmek bereketli geldi bana’

Yeni albümü ‘Epik’ hakkındaki bilinmeyenleri anlatan Murat Dalkılıç ‘Şarkıların yüzde 95’i bana ait. Değişik soundlar denedim. İstediğim gibi oldu; benim olgunlaşma albümüm diyebilirim’ dedi.

Murat Dalkılıç: ‘Evlenmek bereketli geldi bana’
Murat Dalkılıç'ın Yeni Asır'da yayınlanan röportajı...

Kaç yıl aradan sonra çıkardınız yeni albümünüzü?


İki yıl aradan sonra çıkarıyorum. Biraz ara vermek istemiştim. Birkaç yıl diye düşünmüştüm.
Evlendikten sonra, evde olmayı sevdiğim için stüdyomu eve kurdum. Bir baktım, bir sürü şarkıyı hazırlamışım bile. Yapımcımla sözleşmemde belirlenen tarih 2017'ydi. Ona rağmen, 'Hazırız madem, erken çıkalım' dedik.

Albümde kimlerle çalıştınız?

Şarkıların yüzde 95'i bana ait. Evlenmek bereketli geldi. Albümü Caner Yemez'le yaptık. 'La Fontaine' ve 'Kasaba'yı beraber yaptığım Tolga Kılıç'la bu albümde tekrar buluştuk. İskender Paydaş ile de çalıştık. Bu albümde Ozan Çolakoğlu ile çalışamadım, Tarkan'ın albümü olduğu için...
Patron o (Gülüyor) Ama Ozan yerine yeni Ozan'ımı buldum ben; Öğünç Başara. Elim, ayağım, kolumdur. Çok güzel aranjeler yaptı.

ALBÜM İSTEDİĞİM GİBİ

Şarkıların yüzde 95 'i sizinmiş. Hangi duygunuz size daha çok şarkı yazdırır?


Yaşadıklarımı biriktirmişim. Çevremde olan biteni gözlemlemişim. Kendimle kaldığım bir dönem oldu. O dönemde çok değişik duygular hissetmişim.

Duygu yoğunluklarımı hem kaleme, hem de müziğe dökebildim. Bu sebeple de dışarıya gitmeme gerek kalmadı. Çünkü; dışarıdaki süreç çok uzuyor. Bu albüm için 'Benim olgunlaşma albümüm' diyebilirim. Değişik soundlar denedim. İstediğim gibi bir albüm oldu.

Siz 'İstediğim müziği yaptım' diyorsunuz.Bu risk değil midir?

Risk. Bu işin belirli kriterleri var, tutan şarkılar yapmak zorundayım. Ben dünya müziğini çok takip ediyorum. Dünyadaki soundu artık Türk insanı biliyor, takip ediyor. Bu albümde, o sounda biraz daha yaklaşmak istedim.

Büyüdüm dediniz... Ele avuca sığmazlığınız da büyümenizle kayboldu mu?

O kaybolmaz. Büyüdüm derken, hayattan bezmedim. (Gülüyor) Aslında tam tersi; hayattan artık çok daha fazla zevk almaya başladım.

Çünkü çok daha bilinçliyim. Yaptığım şeyleri bilinçsiz yapmıyorum. Dolayısıyla zevk aldığım şeyleri yapıyorum. Negatif duygudan uzakta olursanız her şey daha güzel oluyor. Sizi üzecek herhangi bir şey olmuyor. Ölümden başka her şeyin çaresi var.

Arkadaşız rakip değil

90'lı yıllarda rakip olayları vardı. Kenan Doğulu, Mustafa Sandal, Tarkan, Serdar Ortaç gibi isimler birbiriyle yarışırdı. Sizin döneminizin dörtlüsünü sayabilir misiniz?

Bizim jenerasyondan Murat Boz, Mustafa Ceceli, ben ve Gökhan Türkmen diyebilirim. Gökhan biraz daha ayrı ama bizde rekabet yok. Geçen gün Gökhan beni arayıp "Albüm kapaklarımız çok benziyor. Ne yapacağız?" dedi. Ben de "Kardeşim hiç fark etmez, demek ki aynı şeyleri hissettik" dedim. Mustafa Ceceli hepimize aranje yapan biri. Biz hepimiz arkadaşız, rakip değiliz. Birlikte fikir alışverişinde bile bulunuyoruz. Hepimizin işi iyi olsun istiyoruz. Çünkü; hepimizin işi iyi olursa birbirimizi motive edecek, daha iyi işler yapacağız.

Merve torpil geçiyor

Merve (Boluğur) Hanım tanımadan önce sizi dinler miymiş?

İki-üç şarkımı beğenirmiş. Çok dinlemezmiş. Şimdi torpil geçiyor .

Evlilik nasıl gidiyor?

Biz zaten evlenecektik. Sadece üç-dört ayayrılık yaşadık, barışınca da evlenelim dedik. Üç senedir beraberiz.

Evlendikten sonra hayatınızda neler değişti?

İnsanlar bana daha ciddiyetle bakıyor. "Eşinizi de bekleriz" gibi davetler alıyoruz. (Gülüyor) Tabi bunlar biraz tuhaf geliyor bize. Kendi içimizde çok protokol bir durumumuz olmadığı için bu prosedürler garip geliyor. Biz kendi içimizde aynıyız. Ama yaşadığımız yeniliklerle çok eğleniyoruz.

Evlilik bazı şeylerin büyüsünü götürürmüş; sizde tam tersi olmuş o zaman...

Büyüye falan inanmıyorum. Belki çocuk etkiler. Mutlaka değiştirir. Biz enerji olarak o zaman da değişmeyiz. Farklı bir şey gibi düşünmüyoruz.

Merve Hanım'ın en çok neyine vuruldunuz?

Sanırım bana yüz vermemesine. (Gülüyor) Peşinde bayağı koştum. Peşinde koşunca garip geldi bana, garip gelince farklı bir şey hissettim. Heyecan duyuyorsun.

Evlendikten sonra kavgalar oldu mu?

Tabii ki anlaşamadığınız noktalar oluyor. Kavga ederiz, konuşur bitiririz, uzatmayız konuyu. Büyük sıkıntılar olmuyor zaten. Merve çok anlayışlı biri.

Çocuk düşünüyor musunuz?

Hemen olmasa da yaşımız büyümeden iki-üç yıl içinde çocuk istiyoruz.
Konular Röportaj