Murat İzol'un cesedine ulaşıldı!..

DİYARBAKIR'da, bir süre önce uygulama yapan polisten kaçarken Dicle Nehrine atladığı iddia edilen 19 yaşındaki Murat İzolun cesedi dün akşam saatlerinde tarihi Ongözlü Köprü yakınlarında bulundu.

Murat İzol'un cesedine ulaşıldı!..

28 Mart günü akşam saatlerinde Fiskaya Mahallesi'nde polisin uygulaması sırasında aralarında çıkan Murat İzol, kaçmaya başladı. Polisin arkasından ateş açtığı genç Dicle Nehri'ne atladı. İzol'dan 11 gündür haber alınamazken Tarihi Ongözlü Köprü yakınlarında Dicle Nehri'nde su üzerine çıkmış bir ceset görüldü. Cesedi kıyıya çıkaran vatandaşlar, daha sonra polise haber verdi. Yapılan araştırmada cesedin polisin kovalaması sonucu Dicle Nehri'ne attığı iddia edilen ve Murat İzol'a ait olduğu belirtildi.

Olayın duyulması üzerine kayıp olan Murat İzol'un yakınları ve arkadaşları da bölgeye geldi. BDP Diyarbakır Milletvekilli Emine Ayna ve beraberindeki BDP'liler de olay yerine giderek, bilgi almaya çalıştı. Yakınları cenazenin Murat İzol'a ait olduğunu belirledi. Nehir kenarına çekilen ceset haberini duyan ve çevrede piknik yapanlar, cesedin cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştıkları görüldü. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Murat İzol'un cesedi Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

MEHMET TÜRK - BAYRAM BULUT