Musa Uzunlar mahkemelik oldu!

2010 yılında bir televizyon kanalında yayınlanan 'Fatmagül'ün Suçu Ne' isimli dizide 'Reşat Yaşaran' karakterine hayat veren ve daha sonrasında ise 'Kurtlar Vadisi' isimli dizide 'İskender Büyük' karakterine can veren deneyimli oyuncu Musa Uzunlar mahkemelik oldu.

Musa Uzunlar mahkemelik oldu!
Sözcü'den Fatma Vurgun'un haberine göre deneyimli oyuncu Musa Uzunlar, 2010 yılında yayınlanan ‘Fatmagül'ün Suçu Ne’ isimli dizide ‘Reşat Yaşaran' karakterine can verdi. Uzunlar, dizinin son 6 bölümlük ücretini, iddiaya göre anlaşmalı olduğu Mandalina Casting isimli şirketten alamadı. Bunun üzerine oyunculuk akdi (sözleşme) ile İstanbul İcra Müdürlüğü'ne başvurarak, alacağını tahsil etmek istedi.

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Bölüm başına 10 bin lira ücretini faiziyle birlikte 84.525 lira alacağı olduğunu belirten oyuncu, firmaya bir de ilamsız icra takibinde bulundu. Firma yetkilileri, icra kararına itiraz etti. İtiraz sonrası Uzunlar, İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, alacağının belirlenmesini talep etti.

KÖTÜ NİYETLİ FESİH

Mahkeme, davacı Musa Uzunlar'ın alacağının 79.500 lira olduğunu belirtse de davalı şirket, oyuncunun ücretini tahsil ettiğini belirterek, davanın iptalini istedi. Şirket, Uzunlar'ın başka bir proje ile anlaştığını, sözleşmeyi haksız şekilde fesih ettiğini ve kötü niyetli olarak icra takibi başlattığını ileri sürdü.

OYUNCULUK ÜCRETİNİ ALAMADI

Fikri Sinai Haklar Hukuk mahkemesi, Uzunlar'a oyunculuk ücretinin tamamını verdiğini ileri süren şirketin bunu delillendiremediğini belirterek davayı kabul etti. Uzunlara, 79 bin 500 lira ödemesine hükmetti. Şirket, yerel mahkemenin kararına itiraz etti ve dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay, mahkemenin komisyon ve alacak ücretinin yeniden hesaplanmasını talep ederek, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.