Mustafa Sarıgül: 'Tehdit değil, sitem ettim'

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün tehdit edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan Mustafa Sarıgül, "Bu, büyük bir vefasızlık, ihanet ve iftira" dedi.

Mustafa Sarıgül: 'Tehdit değil, sitem ettim'
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün tehdit edildiği iddiasıyla başlatılan savcılık soruşturması kapsamında 26 Ocak günü adliyeye gelerek şüpheli sıfatıyla ifade veren Mustafa Sarıgül'ün ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Sarıgül'ün ifadesinden bazı önemli bölümler şöyle:

'TEHDİT DEĞİL, SİTEM ETTİM'

"İnönü'yü Belediye Başkanlığı için bizzat önerdim. İnönü, Belediye Başkanı olduktan sonra 29 meclis üyesine bilgi dahi vermeden yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istedi. Belediye meclis grubu ve belediye başkanı Hayri İnönü arasında uyuşmazlık yaşandı. Devreye girip bu gerginliği çözmem istendi.

Bu kapsamda kendisi ile birkaç görüşme yaptık. Görüşmelerde kendisini kesinlikle tehdit etmedim, sadece sitem ettim. Hürriyet Gazetesi'nde Nazlı İnönü'nün gerçek dışı beyanlar içerir bir röportajı çıktı. Kocasını belediye başkan adayı gösterdiği için bana defalarca teşekkür eden Nazlı İnönü'nün, teşekkür ettiği günleri unutup hiç konuşmadığım kelimeleri ben söylemişim gibi kamuoyuna aktarmasını büyük bir hayret, şaşkınlık ve üzüntü ile okudum. Makamdan sonra nasıl bu hale geldiler anlamış değilim.

Büyük bir vefasızlık, ihanet ve iftira ile karşı karşıyayım. Nazlı İnönü'ye gönderdiğim, 'Benim çocuklarım mutsuz uyudu, sizinkiler mutlu olsun' mesajı bir iyi niyet temennisidir. Nazlı hocayı defalarca arayıp ulaşamadığım için kendisine bu mesajı gönderdim. Hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum."