Mustafa Sarıgül'e tehdit sorgusu

'Şüpheli' sıfatıyla savcı tarafından ifadesi alınan Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşini ölümle tehdit ettiği iddialarını yalanladı.

Mustafa Sarıgül'e tehdit sorgusu
Sabah'tan Veli Sarıboğa'nın haberine göre Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün "ölümle tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün, bir gazeteye verdiği röportajdaki "mafya ile tehdit edildikleri" iddialarına ilişkin resen başlattığı soruşturmada, Emir Sarıgül'den sonra babası eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün 'şüpheli' olarak ifadesi alındı.

İDDİALARI REDDETTİ

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla önceki gün akşam saatlerinde gelen Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Savcılığı'na "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi. Savcının, İnönü çiftinin iddialarından hareketle "Hayri İnönü'yü istifa etmesi için tehdit edip etmediği, tehdit zoruyla istifa mektubu imzalatıp imzalatmadığı ve İnönü'nün peşinden Amerika'ya gidip gitmediği" sorularını yönelttiği Sarıgül'ün tüm iddiaları reddettiği öğrenildi.

ABD'YE GİDİP GİTMEDİĞİ İNCELENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturmada, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü "mağdur", Emir Sarıgül ise "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Hayri İnönü ve eşi savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti. Bu arada Mustafa Sarıgül'ün, Hayri İnönü'nün ardından ABD'ye gidip gitmediği inceleniyor. İstanbul Emniyeti, Sarıgül'ün yurtdışına giriş-çıkış kayıtlarıyla ilgili savcılığa bilgi verecek.

BELEDİYEDE YÖNETİM KRİZİ

Soruşturma, İnönü çiftinin Sarıgül'ün kendilerini ölümlü tehdit ettiğini açıklamasıyla başladı. Müşteki olarak ifade veren çift, Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini iddia ettti. Yaşananlar üzerine Şişli Belediyesi Başkanvekili ve Koordinatör Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti. Belediyede yaşanan gerginlik nedeniyle Mustafa Sarıgül döneminden gelen kritik görevlerdeki 12 müdür görevden alınmıştı.