Mustafa Uslu: "Ayla kesin Oscar'ı alacak!"

Oscar’da ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde aday adayı ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu, “Yüzde 100, açık ara ödülü alacağına inanıyorum” dedi.

Mustafa Uslu: "Ayla kesin Oscar'ı alacak!"
Milliyet'ten Umut Ünver'in haberine göre 1950 Kore Savaşı’ndaki gerçek bir hikayeyi anlatan, başrolünde İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyung-Jin, Ali Atay, Murat Yıldırım ve Sinem Uslu’nun yer aldığı ‘Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu iddialı konuştu.

Uslu, “Yüzde 100, açık ara Oscar’ı alacağımıza inanıyorum. Hangi kurul, heyet ya da komite bu filmi görmezden gelebilir? Bu hikayenin dünyada eşi, benzeri yok. Komitelerde, ‘Ayla’nın Oscar’a ihtiyacı yok, Oscar’ın ‘Ayla’ gibi bir hikayeye ihtiyacı var’ deniyor” dedi.

Türk sinemasının bu filmle yeni bir ivme kazanacağına inandığını söyleyen yapımcı, “Dizi kıvamında projeler yapıp, sinema filmi diye piyasaya koydular. Yönetmeni, oyuncuları hatta kameramanları bile aynı. Maalesef Türk halkı, başka seçeneği olmadığı için bunları izlemek zorunda kalıyor. Yapılan filmlerle izleyici uyutuldu. ‘Ayla’, Türk sinemasında bir devir açtı. Televizyonda gördüğünüz sinemacılar, oyuncular ve yönetmenlerle maalesef sinema yapılamaz” şeklinde konuştu.

Eşi Mustafa Uslu, muhabirlerle konuştuğu esnada oyuncu Sinem Uslu gözyaşlarına hakim olamadı...

Mustafa Uslu: "Ayla kesin Oscar'ı alacak!"

Mustafa Uslu: "Ayla kesin Oscar'ı alacak!" - Resim : 2

Mustafa Uslu: "Ayla kesin Oscar'ı alacak!" - Resim : 3