'Mutluluk noktası'nı keşfedin!..

Soluk borusunun önünde bulunan timüs bezi bağışıklığı güçlendiriyor, mutluluk veriyor. Uzmanlar 'Stresli anlarda 20 saniye bu bölgeyi yumruklayarak titretin' diyor.

'Mutluluk noktası'nı keşfedin!..
Takvim'de yer alan habere göre aşırı üzüntü, sıkıntı, stres ile birlikte vücudumuz yıpranıyor. Uzmanlar göğüs boşluğunda bulunan timüs bezini harekete geçirmenin mutluluk hormonunu artıracağını aktarıyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de etkili olan timüs bezinin olduğu bölgeye 20-30 saniye kadar vurmanın beyin tarafından bir refleks olarak algılandığını aktaran uzmanlar şöyle devam ediyor: "Aşırı üzüntü anında özellikle bayanların göğüslerine vurduklarını görmüşüzdür. Çünkü kişi göğsüne vururken timüs bezini titreştirir ve üzüntü kaynaklı bağışıklıkta olacak olan direnç kaybının önüne geçer."

HAFİF DOKUNUŞ DA OLDUKÇA ETKİLİ

Tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunan bu bezde meydana gelecek titreşimlerin kişinin genç ve sağlıklı yaşamasında önemli olduğunu ifade eden uzmanlar, timüs bezinin üzerine hafifçe dokunmanın bile etkili olacağını vurguluyor. Vücuttaki 'mutluluk noktası' olarak da adlandırılan timüs bezine hergün yapılacak egzersizin, mutluluk hissini artıracağına dikkat çekilirken, uzmanlar son olarak kişilere şu uyarılarda bulunuyor:

GÜNDE BİRKAÇ KEZ YAPILABİLİR

"Sonuç olarak kahkaha atmak da bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi genç tutar. Hayata daima gülümseyerek bakın ve bol bol kahkaha atmayı unutmayın. Timüs bezi vücudumuzun enerjisini tutar. Enerji sisteminde dengesizlik ortaya çıktığında, beyin ve vücut arasında bir köprü kurar. Bu nedenle eğer sizinde kaygı, panik, stres nöbetleriniz sık oluyorsa bu hareketi gün içerisinde birkaç kez tekrarlayın. Nasıl rahatladığınızı kendiniz de göreceksiniz."
Konular Kadın / Bakım