Muz ile yapılan cilt bakım maskeleri

Muzun sağlığa ve cildimize olan faydalarını keşfettikten sonra muza daha farklı bakmaya başlayabilirsiniz.

Muz ile yapılan cilt bakım maskeleri
Akşam'da yer alan habere göre meyvenin içinde yer alan A, B, E, C, potasyum vitaminleri cildinize etkili bir bakım yapar ve cildin güzelleşmesini sağlar. İçindeki A vitamini cildin yumuşamasını sağlar. E vitamini cildi güneşin zararlı etkilerinden korur, potasyum cildi nemlendirir. C vitamini cildin parlaklığını korumasına yardımcı olur. Evde yapabileceğiniz yüz maskelerini hazırlamak hem eğlenceli hem de ekonomik. Ayrıca kendi hazırladığınız bu maskeleri yapmak size kendiniz ve cildiniz için bir şey yapma hissini verir. Muz besin değeri yüksek bir meyvedir ve cildi besler.

İşte bu tropikal meyveyi kullanarak yapabileceğiniz maske tarifleri:

KURU CİLTLER İÇİN MUZ MASKESİ


- 1 adet olgun muz
- 1 çay kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı yoğurt


Muzun 4/1ini kullanın, diğer malzemeleri çatalla ezin. Hazırladığınız bu maskeyi cildinize sürdükten sonra 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla cildinizi yıkayın.

CİLDİ BESLEYEN MUZ MASKESİ

-1 tatlı kaşığı kaymak
-1 adet muz


Muz ve kaymağı krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize sürdükten sonra 15 dakika bekletip, ılık suyla durulayın.

HASSAS CİLTLER İÇİN MUZ MASKESİ

-1 adet muz
-1 yemek kaşığı yulaf ezmesi


Bu iki malzemeyi karıştırdıktan sonra cildinizde 15 dakika bekletip, ılık suyla durulayın.

KARMA CİLTLER İÇİN MUZ MASKESİ

-1 adet muz
-1 tatlı kaşığı krema


Bu iki malzemeyi karıştırdıktan sonra cildinizde 15 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Muz havayla temas ettiğinde oksitlenme yapacaktır. Bu sebeple tüm maskeleri taze hazırlayıp taze kullanmanızı öneririm.

YOĞURTLU MUZ MASKESİ

-1 adet muz
-1 çay kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı portakal suyu


Muzu püre haline getirin. İçerisine portakal suyu ve yoğurt ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra hamur haline gelen maskeyi cildinize 15-20 dakika uygulayın. Yıkayın.
Konular Kadın / Bakım