
“NADİDE’S” 2010
İki yıl aradan sonra müziği ve görüntüsüyle yepyeni bir “Nadide’S” müzikseverle buluşuyor.
“Nadide’S”in muhteşem değişimi...
Hem göze hem kulağa hitap eden, her zaman muhteşem sahne performansı ile herkesi kendine hayran bırakan “Nadide’S” hem şarkıları hem de yeni imajı ile adından söz ettiriyor.
Sezen Aksu, Sude Bilge Demir’in yanı sıra Serkan Çevik, Okan Atakay, Kutup Ata Tuncer, Elcil Gürel Göçtü gibi genç nesil söz yazarı bestecilerle çalışan “Nadide’S”in ilk bombası ile 90’lardan bir hit.
“Olmadı Gitti”ye “Nadide’S” yorumu...
Söz ve bestesi Sezen Aksu’ya ait, 90’ların en önemli hitlerinden “Olmadı Gitti(Oh Canıma Değsin)” bu yaz “Nadide’S” yorumuyla her yerde karşımıza çıkıyor. Düzenlemesi maxi singleın müzik direktörü Emirhan Cengiz’e ait olan “Olmadı Gitti(Oh Canım)” dışında,Sude Bilge Demir imzalı bir ballad olan “İki Kanlı ”da “Nadide’S”in süprizlerinden. Genç bestecilerin eserleri olan “Hatırlanmıyor”, “Sorumlusun” ve “Kara Kara” ise “Nadide’S” in yepyeni maxi singleının diğer şarkıları. Düzenlemelerde ise Emirhan Cengiz,Erdem Kınay, Sinan Ceceli ve Metehan Köseoğlu’nun imzaları yer almakta.
“Nadide’S”in yepyeni maxi singleından ilk video klip Süleyman Yüksel yönetmenliğinde “Olmadı Gitti (Oh Canıma Değsin)” ye çekildi. Görüntü yönetmenliğini Onur Ercoşkun’un yaptığı video klip, 16mm formatında ve 24 saatte çekildi. Klipte revü kızlarını andıran kıyafeti,mimikleri ve oyunculuğu ile göz dolduran “Nadide’S” in video klibi müzik kanallarında gösterimde.
“Nadide’S” in 2010 imajının fotoğraflarını ise Zeynel Abidin Ağgül kilyos sahilinde çekti. Saçı,makyajı,stili ve şarkıları ile yepyeni “Nadide’S” .
Bu yıl Türmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve 33 ülkenin katıldığı “Awaza 2010 Müzik Festivali”nde Türkiye Cumhuriyeti’ni Nadide Sultan temsil etti.
Türkmenistan, 18-20 Ağustos 2010 tarihlerinde “Awaza Uluslararası Müzik Festivali”ne ev sahipliği yapıyor. Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı kentinde düzenlenen festivale, ülkenin cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un özel davetlisi olarak Türkiye adına Nadide Sultan katıldı.
Hindistan, Rusya, GüneyKore, ABD, Gürcistan, BellaRus, Moldova, Avusturya, Tataristan, Özbekistan gibi 33 ülkenin müzik ve dans gösterileri ile yer aldığı festivalin açılış gecesi sahneye çıkan Nadide Sultan ve dansçıları 10.000 kişilik salonu performansı ile büyüledi.
Konser öncesi Aşgabat ve Türkmenbaşı’nı gezen Nadide Sultan hem Türkmen hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi hem de Hazar Denizi kıyısında yeni yapılan kanallarda dolaştı.
Nadide Sultan’ın ’Olmadı Gitti’ şarkısına çektiği klibi aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz...
http://www.sacitaslan.com/video/nadide-sultan-begenilen-sarkisini-kliplendirdi_2_6762.html