Nadide Sultan anne olmak istiyor

Yeni şarkısı için eşi ünlü yönetmen Hakan Yonat’ın yönetmenliğinde klip çeken Nadide, “Bugüne kadar birçok klip çektim ve kamera karşısında bulundum. İşinde çok önemli bir ismin eşi olarak onun kamerasının karşısına çıkmak beni çok heyecanlandırdı” diyor.

Nadide Sultan anne olmak istiyor
Nadide Sultan'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Kalbimin Sahibi’ ile yaza özel bir merhaba diyorsunuz. Nasıl oldu çalışmanız?


‘Kalbimin Sahibi’, dinler dinlemez hepimizin kalbinin sahibi olan bir şarkı. Prodüktörüm Deniz Erdem, şarkıyı bana gönderdiğinde modacı arkadaşım Tanju Babacan’daydım. Hemen provayı bırakıp odaya geçerek 9-10 defa tek başıma dinledim. Şarkıya âşık oldum sonra eşime gönderdim. O da çok sevdi. Sonra da Erhan Bayrak’ın ellerinde şarkımız daha bir parladı. Albüm Avrupa müzik etiketiyle piyasa çıktı.

Video klibinizde eşiniz Hakan Yonat’la çalıştınız. Çekimler nasıl geçti?

Hakan, sürekli reklam filmi çekiyor. Pek fazla klip çekmiyor. Eşe dosta çekiyor. E ben de eşi olunca (gülüyor). Şaka bir yana beraberliğimiz sırasında da klip çekmiştik. Ama bu defa çok heyecanlandım.  Hayatımda ilk kez elimi, kolumu nereye koyacağımı bilemedim. Şaka gibiydi. Sonra ben biraz açılınca çok güldük. Sanırım işinde çok iyi olduğu için, ona duyduğum saygıyla ilgili olarak heyecanlandım. 

POLEMİKLER SADECE TANINIRLILIĞI ARTTIRIR

Müzik dünyasına 2 yıl gibi uzun bir ara verdiniz. Bunun sebebi neydi?


‘Bu şarkı tamamdır’ dediğimiz bir şey çıkana kadar bekledik. Bu belki 2 ayı belki 2 seneyi alabilirdi. Çünkü benim derdim daha kalıcı, 20 yıl sonra da güncelliğini koruyacak işler yapmaktı. 

Neler yaptınız bu süre zarfında?

En çok konser yapan şarkıcılardan biriyim. Yani öyle söylüyorlar. Özel gala geceleri ve konserler hiç hız kesmeden devam etti. Bir de Türk musikisi üstüne master yapıyordum. Onu bitirip doktoraya başladım.

Müzik dünyasında yaşanan polemikler sizce sanatçı için olumlu şeyler yaratır mı?

Hiç zannetmiyorum. Ama o kişinin tanınırlılığı artar.

Evliliğinizi bir çocukla taçlandırmayı düşünüyor musunuz?

İnşallah evet. Artık çocuğumuz olsun istiyoruz.

ESKİ ŞARKILAR BİR BAŞKA!

Son dönemlerde birçok ünlü isim eski şarkılara cover yaparak albüm yapar oldu. Sizce bunun en önemli nedeni ne olabilir?


Eski şarkıların tadı başka bence ondandır. Hangi şarkıcı eski şarkıları sevmez ki. Sahnede hepimiz eski şarkıları söylediğimizde dinleyicimizden müthiş reaksiyon alıyoruz. O efekte yeni şarkılar yılda bir çıkıyor.

Oya Aydoğan’ın ölümünden sonra son günlerde sanat dünyasında vefasızlık konusu tartışılır oldu. Bu konu hakkındaki görüşleriniz neler?

İnanın ben hayatımda böyle kalabalık ya 1 ya da 2 cenaze gördüm. Biz sonra camiadan arkadaşlarımızla şöyle konuştuk. Çok vefasız bir dünya derdik ama demek ki aslında sevilen insana vefa duyuluyormuş. Bana Oya Abla’nın vefatı bunu öğretti. Oya Abla gibi olursan sevenin de uğurlayanın da ağlayanın da çok olurmuş.

KALİTELİ İŞLERİN PEŞİNDEYİM

Peki, ilerleyen dönemler için yeni projeleriniz var mı?


Yine bir single çalışması planlıyoruz. Ondan sonra ise albüm yapmak istiyoruz.

Müzik dünyasında kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?

Onu bilemem ama kaliteli işler yapmaya çalışıyorum. Ve sevdiğim şarkıları söylüyorum.

HAYATIMIN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ

Geçmişe dönüp baktığınızda hayatınızın dönüm noktası ne olmuştur?


Kendimi ilk hatırladığım yıllardan beri şarkı söylüyordum. Ortaokulda koroya girmek istedim. ‘Bu Lise korosu’ dediler almak istemediler. Bir kere dinleyin deyip ısrar ettim. Sonra koroyu çalıştıran kişi Gündoğdu Duran yani ünlü besteleri var kendisinin. Beni dinledikten sonra koroya solist yaptı. Ailemi de ikna edip 2 yıl boyunca müzik dersi verdi.Hayatımın akışını değiştirdi. Sonra da Üsküdar Musiki Cemiyeti, konservatuvar, sahne falan öyle gitti. Bir de Aydın’ın beni Garo Mafyan’a götürmesi vardır. Yani ilk albüm o da… 2’nci dönüm noktamdır.
Konular Röportaj