Nadide Sultan: "Kendimi tanıdım"

Müzikte 20. yılını dolduran Nadide Sultan, 'İnsanların hayatına az da olsa dokunmak istiyorum' diyor..

Nadide Sultan: "Kendimi tanıdım"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Yirminci yıla özel yaptığınız yeni single’nız “Uçmalıyım”ı anlatırmısınız?


“Uçmalıyım”ın söz ve müziğini arkadaşım Sertaç Ekiz’le daha önce yapmıştık. Geçen bu sürede bir sürü şarkı yazdım ve o şarkıların demoları için stüdyoya girdiğimizde “Uçmalıyım” hepsinin önüne çıktı. Sevgili Meriç Demir, şarkının aranjesini beklentimin üzerine çıkarınca, müzik severlerle hemen paylaşmak istedik. Bazen bir şey kendi kendinin yolunu açar akar gider ya, “Uçmalıyım” da öyle oldu. Umarım herkesi uçururuz…

20 yıl sonra neden albüm değil single çıkardınız?

Aslında çok kapsamlı bir proje çalışması yürütüyoruz. Albümüm de yakın zamanda gelecek inşallah.

Single’ın adı neden Uçmalıyım?


Geçenlerde Fransa'ya konsere giderken uçağın içinde bir süre beklettiler. Sıkılınca kendi kendime “Off uçmalıyım, çok sıkıldım” diye söylenmeye başladım. Birden aklıma Sertaç'la beraber yaptığımız şarkının arasına, bu sözün çok yakışacağı geldi. Ve “Uuçmmaalıyıımm” diye mırıldanmaya başladım. Sonra eşim, “Bu bölümü daha çok kullanmalısın, bence en can alıcı yeri” deyince, şarkının ve dolayısıyla albümün adı "Uçmalıyım" oldu. Yani şarkının isim babası Hakan’dır (gülüyor).

Bu şarkıyla neyi anlatmak istediniz?

Etrafıma baktığımda sırf yalnız kalmamak adına yaşanan ilişkileri o kadar çok görüyorum ki. Resmen kendilerini bir fanusa hapsetmiş insanlar... Bazen de gerçekten o ilişkiden uçup gitmek istiyorlar ama o gücü bulamıyorlar. Bu şarkı sudan sebeplerle gidip gelen, ne istediğini bilmeyip sevgiliyi terk edenlere gelsin. Komik sözler var insanı gülümsetiyor.

KENDİMİ TANIDIM

Bizlerle Vuslat’a Beş Kala diyerek buluşmanız üzerinden 20 yıl geçmiş. Neler yaşadınız koca 20 yıl da?


90’ların sonunda konservatuar öğrencisiyken; Garo Mafyan, hadi sana albüm yapıyoruz dediği zaman, sevinçten havalara uçmuştum. 12 yaşında başlayan müzik eğitimi ve 16 yaşında başladığım sahne çalışmalarım sırasında, müzik albümü yapmak en büyük hayalimdi. Garo Abi şunlara söz yaz diyerek, bana bestelerini vermiş ve ben de “Vuslat’a Beş Kala”yı yazmıştım. Çok iyi bir çıkış yakaladık. Sonra albümler, konserler birbirini kovaladı. 7 tane albüm, 3 single çıkardım. Şimdi de dördüncü Single’m “Uçmalıyım” çıktı. Geçen 20 yıla baktığımda, geride bıraktığım veya hayatıma katılan her şey, bana müzik piyasasında başarılı ve kalıcı işler yapmayı öğretti. Kendimi tanımamı sağladı. Ben insanların hayatına dokunmak, onlara yara bandı olmak, öyle şarkılar yazıp söylemek istiyorum.

Sizin için müzik ne ifade ediyor?

Çocukken, misafir odamızda duran, kaset ve plak dinlebilen bir müzik setimiz vardı. O benim en sevdiğim oyuncağımdı. Hep oraya kapanır müzik dinler, sonra da abimle şarkıcı oyunu oynar, sesimizi kaydederdik… Sonraları kanun çalmaya başladığımda da, odaya kapanır saatlerce çalışır, şarkılar yazardım. Müzik beni en kötü anımda bile iyileştirir.

Söz ve müzik yapmaya devam edecek misiniz?

Aslında hep şarkı yazmaya devam ettim. Şarkımda imzam var. Hatta “Tutuldum” isimli şarkımı, Lübnan’lı çok sevilen bir sanatçı olan Elissa’ya vermiştik. O şarkımı da Ahmet Özden'le beraber yapmıştık. Ama bu yıl bestecilik anlamında daha üretken bir yıl oldu. Artık daha çok üzerinde duruyorum diyebilirim.

Peki, şu anki müzik piyasanını nasıl değerlendiriyorsunuz, zor geliyor mu?

Müzik piyasası her zaman zordur. Sadece zorluklar şekil değiştirir ve kendini başka bir zorluk olarak günceller.

Sahte tıklamalar için ne düşünüyorsunuz?

Bence şarkının sevilip sevilmediğini tıklanmaya göre ölçemeyiz. Dillere düştü mü, heryerde çalınıp söyleniyor mu ona bakmak lazım. Eğer yanından geçtiğiniz arabalarda şarkınızı duyuyorsanız, tutmuş demektir.

Yeni isimlerlerden kimleri beğeniyorsunuz?

O kadar çok başarılı yeniisim var ki… Birinin ismini söylesem, diğerine haksızlık olur.

ŞARKI SÖZLERİNİ KARIŞTIRDIM

Bir dönem oyunculuk yapmıştınız. Tekrar oyuncu olarak görürmüyüz sizi?


Niye olmasın…

Eşiniz ünlü bir yönetmen Hakan Bey (Yonat) film ya da reklam teklifi getirse oynar mısınız?

Tabii ki isterim. Hakan bir projeniniçindeyse, o iş zaten iyidir.

Klibinizde eşinizle çalışmışınız. Nasıldı beraber çalışmak?

Evliliğimizden önce, geçen yıllar içinde defalarca Hakan’la çalıştık Hatta ilki “Beyaz Atlım” isimli şarkımdı. Hepsi birbirinden güzel ve heyecan vericiydi. Evlendikten sonraysa, onun kamera arkasında olduğu klip çalışmalarımda, nedense daha çok heyecanlandım. Hatta bir ara kendi yazdığım şarkı sözlerini bile karıştırdım (gülüyor).
Konular Röportaj