Nagehan Alçı sabah programlarına fena taktı!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinden hemcinslerine çağrı yaptı. Kadınların yapması gereken iki temel şey olduğunu söyleyen Alçı, “ev hanımlığını”nın reddedilmesi gerektiğini belirtti. Alçı, o programlara da fena çattı.

Nagehan Alçı sabah programlarına fena taktı!
MedyaRadar'ın haberine göre "Hangi eğitim ve gelir seviyesinden olursa olsun ev hanımlığı denen kurum biz kadınların beynini kesinlikle çürütmek için planlanmış." diyen Habertürk yazarı Alçı medyanın, sabahları ev hanımlarına layık gördüğü televizyon programlarının başka hiçbir işlevi olmadığını söyledi. Alçı, Türkiye için kadınların özgürleşme mücadelesinde en acil konunun bu olduğunu belirtti.

İşte Alçı'nın bugünkü yazısından "“Ev hanımlığı” olgusunu reddetmeliyiz!" başlıklı o bölüm:

Kadınlar olarak yapmamız gereken iki temel şey var. Birincisi hangi siyasi görüşten olursak olalım sonuna kadar dayanışma içinde olmak. İkincisi de sadece tepkisel olmamak ve kendi entelektüel dünyamızı inşa etmek.

Mesela öncelikle erkek-egemen zihniyetin bizleri boyunduruk altına almak için uydurduğu bir kurum olan, “ev hanımlığını” reddetmeliyiz. Erkeklerin baskısıyla ev hanımı olmak zorunda olan annelerimiz de kızları için bu kimliği reddetmeli.

O PROGRAMLARIN TEMEL İŞLEVİ EV HANIMLARININ BEYNİNİ ÇÜRÜTMEK

Hangi eğitim ve gelir seviyesinden olursa olsun ev hanımlığı denen kurum biz kadınların beynini kesinlikle çürütmek için planlanmış. Erkek zihniyetinin yönettiği medyanın, sabahları ev hanımlarına layık gördüğü televizyon programlarının başka hiçbir işlevi yok. Bizleri tam olarak erkeklerin köleleştirmek istedikleri kıvama getiriyor.

Ev hanımlığı erkek-egemen döngünün sürdürülmesine de yardım ediyor. Biz çalışan kadınlar üzerinde bile Demokles’in kılıcı gibi bir vesayet unsuru adeta. Türkiye için kadınların özgürleşme mücadelesinde en acil konu bu.

Nagehan ALÇI / HABERTÜRK