Naim Süleymanoğlu'na hüzünlü veda

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50), son yolculuğuna uğurlandı.

Naim Süleymanoğlu'na hüzünlü veda
Habertürk'te yer alan habere göre Türk sporunun 1 numaralı ismi, yakaladığı başarılar ve kırdığı rekorlarla dünya tarihine geçen, Türk halkını yarıştığı her organizasyonda ekranları başına kilitleyen efsane halterci Naim Süleymanoğlu’dan acı haber geldi... 1.47’lik ‘Cep Herkülü’ unvanlı unutulmaz sporcu, 50 yaşında İstanbul’da hayata gözlerini yumdu.

CENAZESİ FATİH CAMİİ'NE GETİRİLDİ

28 Eylül'den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50) için bugün Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazına müteakip düzenlenen tören öncesi Süleymanoğlu'nun Türk Bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi.

Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde "Kalbimizdesin" yazıldığı görüldü. Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımının beklendiği törene Süleymanoğlu'nun yakınları gelmeye başladı. Öte yandan, caminin çevresinde herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Törene Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: "MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Başbakan Binali Yıldırım, Naim Süleymanoğlu'nun, bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kıran efsane bir sporcu olduğunu söyledi.

Yıldırım, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden, yüzyılın sporcusu olarak nitelendirilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun Fatih Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, Naim Süleymanoğlu'nu ahirete yolculuk edeceklerini belirterek, "Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış, bir efsane, kahraman sporcumuzdur." diye konuştu.

Süleymanoğlu'nun birçok olimpiyat ve dünya şampiyonluğu ile 46 rekor kıran bir sporcu olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Öyle ki ağırlığının 3 katı fazlasını bir seferde kaldırarak erişilemeyecek bir rekoru da gerçekleştirmiştir. Defalarca ay yıldızlı bayrağımızı minderde göndere çekmeyi başarmış ve 80 milyon milletimizin göğsünü kabartmıştır. Genç yaşta kaybettiğimiz, milli haltercimiz, efsane sporcu Naim Süleymanoğlu'na bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ailesine başsağlığı diliyorum, milletimizin başı sağ olsun."

BAKAN BAK: 'ÇOK ÜZGÜNÜZ, ACIMIZ BÜYÜK'


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun vefatı nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.

Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazı öncesinde Bakan Bak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Naim Süleymanoğlu'nu kaybetmenin acısını yaşadıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Türk sporu için acı bir gün. Haberi dün doktor bize bildirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile dün Rize'de kongredeyken haberi aldık. Türk sporuna büyük hizmetler yapmış, halterin gelişmesine büyük katkı vermiş değerli bir insanı kaybettik. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız takip etti. Böyle önemli bir sporcuya sahip olmak her ülkeye nasip olmaz."

Süleymanoğlu'nun olimpiyatlarda elde ettiği başarıları hatırlatan Bak, "Nasıl futbolda Messiler, Ronaldolar, Platiniler konuşuluyorsa, halterde de o duayendi, üstattı. Kazandırdığı başarılar ve ülkemizin tanıtımına yaptığı katkılarla çok önemli görevler üstlendi. O bir semboldü. Bulgaristan'da zulüm gören Türklerin bir sembolüydü. Kaçırılışı, getirilişi, rahmetli Turgut Özal'ın onu buraya getirişi, orada yaşanan gerçeklerin ortaya çıkmasında bir semboldü. O bir efsaneydi. Türk sporundaki, halterindeki misyonu, liderliği tartışılmazdı. Dünyada Time dergisine kapak olmuş bir isim." ifadelerini kullandı.

Naim Süleymanoğlu'nun ailesine başsağlığı dileyen Gençlik ve Spor Bakanı Bak, "1988'de olimpiyatta halteri kaldırırken, herkes ağlamıştı. Böyle bir sporcuydu. Biz çok üzgünüz. Türk spor camiası çok üzgün. Milletimiz çok üzgün. Rakiplerinden Yunan sporcu Valerios Leonidis de burada. Buraya Başbakanımız da gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın programları doğrultusunda Bayburt ve Gümüşhane'de kongreler var. Ailesini arayıp başsağlığı diledi. Çok üzgünüz, acımız büyük. Mekanı cennet olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Naim Süleymanoğlu'na hüzünlü veda

Naim Süleymanoğlu'na hüzünlü veda - Resim : 2

EZELİ RAKİBİ TABUTUNU ÖPTÜ

Öte yandan Süleymanoğlu’nun bir dönem en önemli rakibi olan Yunan sporcu Leonidis de Naim Süleymanoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ona veda etti.

Naim Süleymanoğlu'na hüzünlü veda - Resim : 3

Öğle namazına müteakip kılınan Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından helallik alındı. Bu sırada Süleymanoğlu’nun sevenleri gözyaşı döktü.

Sacitaslan.com olarak Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet; sevenlerine sabır ve baş sağlığı dileriz...

Cenaze töreninden görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...
Konular Spor Haberleri