Natalia: "Aşk muhteşem bir kimya"

Yunan şarkıcı Natalia’yı 90’ların Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Mustafa Sandal’la yaptığı düetle tanıdık. Maxi single çalışması için Türkiye’ye dönen Natalia, İbrahim Tatlıses’ten ‘Gülüm Benim’ şarkısını hem Türkçe hem Yunanca seslendirdi.

Natalia: "Aşk muhteşem bir kimya"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Yeni single, yeni heyecan nasıl hissediyorsunuz?


Büyük bir heyecan ve coşku içindeyim. Şarkılarımı herkesle paylaşıp Türkiye’ye yeniden dönmek inanılmaz bir mutluluk benim için. En son buradan ayrıldığımda 21 yaşındaydım ve birçok anı, hatıra var yüreğimde. Şimdi yaptıklarının daha çok farkında olan bir kadın olarak devam ediyorum müziğime. Yoluma bilinçle gidiyorum…

Neden Gülüm Benim?

Çünkü Gülüm Benim’in pozitif enerjisiyle mutluluk veren bir yanı var. İbrahim Tatlıses’e de çok hayranım, kendisi Yunanistan’da da çok seviliyor. Ayrıca bu şarkı bana yazı hatırlatıyor. Yapımcım sevgili Rojin bu şarkıyı önerdiğinde emin değildim. Birlikte birçok şarkısını dinledik İbrahim Tatlıses’in ama ‘Gülüm Benim’de karar kıldık. Yazın herkesin ‘Gülüm Benim’le dans edeceği zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

Hayatınızda geriye bakıp düşündüğünüz de o an ki heyecanı tekrar yaşadığınız bir anınız var mı?

Geçmişte yaşadığım heyecanı şimdi de yaşıyorum.  Müzikte bulunduğum ve olduğum yer çok heyecan verici, yaşamın güzelliği de burada. Geçmişten hayal ettiğim çok şey yok müzik kariyerim dışında ama her zaman gelecekte daha iyi şeyler yapmaya çalışacağım.

KENDİMİ YENİLİYORUM

En sevdiğiniz özelliğiniz?


En sevdiğim özelliğim kendimi her gün yenilemeye çalışmam, yeni versiyonumu yaratmam ve hatalarımdan ders alarak tekrar aynı yanlışları yapmamak… Bunlar olgunlaşmanın belirtileri çünkü hata yaparak hayatı öğreniyoruz, hatalar bizi büyütüyor.

Olmazsa olmazınız nedir?

Olmazsa olmazım her zaman müzik, müziksiz bir yaşam düşünemiyorum. Müzik beni hayatta tutan en önemli şey ve beni yaratıcılığımı, üretkenliğimi arttıran ve beni olmak istediğim yere taşıyan en güzel değer.

Uzun yıllardır bu piyasa da yer aldınız. Hiç dibe vurduğunuz dönem oldu mu?

Bu sektöre girdiğimde 15 yaşımdaydım. Çok gençtim çocuk denecek yaştaydım. Tabii ki dibe vurduğum zamanlar oldu. Müzik sektörü çok acımasız ve insanı bir anda aşağıya doğru çekebiliyor. Bu hayatın her alanında olan bir şeydir. Ama artık bu işte nasıl ilerleyeceğimi biliyorum.

Şu an hayatınızın hangi dönemini yaşıyorsunuz?

Şu anda hayatımda olmak istediğim yerdeyim. Muhteşem bir ailem ve muhteşem bir ekibim var. Rojin’le tanışmam büyük bir şans oldu. Onunla çalışmak çok keyifli, çok şey öğrenip çok şey paylaşıyoruz. Şu anda onun sayesinde buradayım. Ayrıca Ümit Yücekaya’da çok iyi bir müzisyen prodüktörünüzün bu işin içinden gelmesi çok önemli onlara sonsuz teşekkür ediyorum.

YÜKÜ HAFİFLETİYOR

Aşkı nasıl tarif edersiniz? Aşk nedir?


Aşk; içinizden gelen, vücudunuzda ve ruhunuzda hatta beyninizde yeşeren muhteşem bir kimya… Ayrıca sizi evinizde hissettiren, sebepsiz gülümseten ve hayatın yükünü hafifleten, ayak tabanından kafanıza kadar serotonin salgılatan muhteşem duygu…

İlişkiyi ve evliliği ayakta tutan sizce kadınlar mı?

Evlilik; kadının ve erkeğin ortak çabası, emeği, sorumluluğu ve saygısıyla yürür. Bu anlamda birbirinin kimyasını etkilemekte eğer başarılı olunursa muhteşemdir. Ama bunların birisi eksik olursa zor yürür gibi geliyor bana.

Siz fedakâr mısınız?

Evet, fedakâr olduğumu düşünüyorum.

Yaptığınız en büyük çılgınlık?

Sanırım hiç bir kadın yaptığı en büyük çılgınlığı söylememeli.

Kıskanç mısınız?

Değilim. Tabii ki karşıdaki kişinin durumu ve sana hissettirdikleri de önemli. Şartlar koşullar gibi… Ama kesinlikle kıskanç biri değilim. Kendime güvenim tam.

Ailem beni hep destekledi

Nasıl bir ailede büyüdünüz, ailende müzisyen var mı?


Çok sevgi dolu, keyifli ve liberal bir ailede büyüdüm. Ailemdeki tek müzisyen benim. Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum ama olması gerekiyormuş ki öyle bir atmosferde büyüdüm.

Sesinizi ne zaman keşfettiniz?

14 yaşında kendimi keşfettim. Şarkı söylemeye başladığımda ailem beni çok destekledi, hep yanımda oldu. Kendi şarkılarımı yazdığımda da demolar kaydetmeme yardımcı oldular.

Mustafa Sandal’la düet yapmıştınız. Düet yapmak istediğiniz biri var mı?

İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu ve Tarkan.

Türk müziği için ne düşünüyorsunuz?

Türk müziği kulağıma çok hoş geliyor. Benzer kültür, benzer yemekler. Hayat tarzı da öyle, büyükannem yıllar önce bu topraklarda yasamış, o yüzden ayrı bir bağ ve sevgi duyuyorum. Nostaljik ve sıcak geliyor. Büyükannem beni şimdi görmese de hissediyor. Eminim ruhu İstanbul’da bunu hissediyorum… 
Konular Röportaj