NATO ilkeleri ihlal ediliyor

PKK’yı koruyup kollayan Amerika, NATO anlaşmasını ihlal ediyor. NATO anlaşması, ABD ve Türkiye gibi müttefiklere birbirinin güvenliğini güçlendirme sorumluluğu getiriyor.

NATO ilkeleri ihlal ediliyor
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ABD ise PKK’nın Suriye’nin beşte birine yayılıp, Türkiye’ye karşı büyük bir tehdide dönüşmesine neden oldu.

ABD, Türkiye’yi tehdit eden PKK’yı askeri yardımlarıyla Suriye sınırında güçlendiriyor. NATO anlaşmasına göre “müttefiği Türkiye”nin güvenliğini güçlendirme yükümlülüğü olan ABD, İttifak’ın kuruluş amacını ihlal ediyor.

KARAÇOK'A ABD FÜZESİYLE YANIT

Türkiye’nin 26 Nisan’da Suriye’nin Karaçok ve Irak’ın Sincar bölgesindeki PKK hedeflerini vurmasının ardından, terör örgütünün sınır hattındaki TSK unsurlarını hedef alan saldırılarında Amerikan yapımı TOW füzesi kullandığı ortaya çıktı.

SDG maskesi

ABD’nin Suriye’de müttefik olarak nitelediği PYD/PKK militanları, ülke genelinde “SDG” adını kullanıyor. PYD/PKK, Suriye’de silah ve lojistik desteğiyle kendisine yakın tuttuğu bazı küçük grupları 12 Ekim 2015’te, SDG adı altında bir araya getirdi. Kuruluşundan itibaren SDG’nin ezici çoğunluğu PYD/PKK’lılardan meydana geldi. Yönetimine de PYD/PKK hakim oldu. Örgütteki tüm teröristlere ve elebaşlara, SDG amblemi olan üniformalar dağıtıldı.

TERÖRSİTLERDE ABD SİLAHLARI VAR

Örgütün elinde TOW füzelerinin yanı sıra ABD menşeli şu silah ve askeri araç gereçler var: Çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları, 80 ve 120 mm üretimi havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansiz küçük hava gözlem araçları.

TÜRKİYE’YE VERMEDİĞİ FÜZELER YPG’DE

ABD, Türkiye’nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzelerini yine PKK’nın Suriye kadrolarıyla paylaşıyor. Örgüt ayrıca, Fransız yapımı Milan Anti-tank füze ekipmanı ve Drugunov tipi Rus keskin nişancı tüfeklerine sahip.