Nazan Şoray: "Herkes ‘Steril Sevda’nın peşinde!"

Nazan Şoray, ‘Steril Sevda’yı müzik piyasasına sundu. Şarkısı kadar yeni tarzıyla da dikkat çeken Şoray, gazino günlerinden bugüne kadar yaşamında iz bırakan olayları, aşka olan bakışını ve ablası Türkan Şoray’ı anlattı.

Nazan Şoray: "Herkes ‘Steril Sevda’nın peşinde!"
Nazan Şoray'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Yeni single’ınız “Steril Sevda” hayırlı uğurlu olsun. Nazan Şoray’a göre steril sevda nasıl olur anlatır mısınız?

Bana göre “Steril Sevda” her türlü sorunundan arınmış, plansız, programsız, art niyetsiz sadece temiz duygu üzerine kurulmuş bir sevdadır. Herkes de böyle bir duygununun, sevdanın peşinde.

Siz aşk kadınısınız. Yaşadığınız aşklar içinde hiç steril sevdanız oldu mu?
Steril olmayan hiçbir sevda yaşamadım, yaşamam da... Bugüne kadar ne aşk yaşadıysam hepsi sterildi. Benim olduğum gibi karşımdaki insanlar da bana saf ve temiz duygularla geldiler.

Nazan Şoray, aşk acısını nasıl yaşar?
Ayrılık sevdaya dahildir. Aşkı da acısını da dibine kadar yaşarım. 

Günümüz soundlarını içeren bir şarkıyla müzikseverlerle buluştunuz. “Steril Sevda” yla buluşmanız nasıl oldu?
Selahattin Erhan, bana iki şarkı getirdi. İkisini de dinledim. Amacımız günün soundlarını yakalamaktı. Yaz ayları yaklaştığı için bu şarkıyı seçtik. Sonrasında şarkıyı Erdem Kınay’a, emanet ettik. O da aranjesini konuşturup, yaza uygun çok güzel bir şarkı ortaya çıkardı.

Şarkının iki versiyonun da video klibi var. Bu size pahalıya mal olmadı mı?
Pahalıya mal oldu tabii ama neticede bu benim işim. Sahneden kazandığımı işime yatırıyorum. İşime yatırdığım paradan da hiçbir zaman kaçmam.

Müzik dünyası günden güne dijitalleşiyor. Bir şarkının duyurulması eskiye oranla gittikçe zorlaşıyor. Bu koşullarda Nazan Şoray, üretmeye devam edecek mi?
Evet, şarkınızı duyurmak eskiye oranla çok daha zor; tabii üretmeye devam edeceğim. Hem de daha sık üreteceğim. Çünkü müzik sektöründe devamlılık en önemli şeylerden biri.

REPERTUVARIM ÇOK GENİŞTİR

Gazinoların popüler olduğu dönemde sizsiz kadrolar kurulmazmış. Sizin sahnenizin efsane olduğu hep konuşulur. Nedir bunun sırrı?

(Gülüyor) Bunu ben de çok duyuyorum. Nasıl oluştuğunun farkında değilim ama sahneye çıkmadan önce salona uygun giyinirim. Her şarkıya göre koreografi oluştururum, giyimimle de konuştururum. Çok iyi repertuvar yaparım. Repertuvarım çok geniştir; Pop Müzik’ten, Türk Sanat Müziği’ne; Türkü’den, Caz’a uzanan yaklaşık bin şarkılık repertuvarım var. İyi bir aşçı yemeğe koyduğu malzemeleri mutlaka eksik verir (Gülüyor).

Konu gazinolardan açılmışken; Zeki Müren’e saygı olarak hazırlanan “İşte Benim Zeki Müren” albümünü dinlediniz mi? Nasıl buldunuz? Ben okusaydım dediğiniz bir şarkı oldu mu?
Tabii Zeki Müren’e saygı olarak hazırlanan albümü dinledim. Çok beğendim. Zeki Müren’in “Beklenen Şarkı”sı benim repertuvarımda olan bir şarkı. Bu şarkıyı ben okumak isterdim. Mustafa Ceceli’nin sesinden de beğenerek dinliyorum. 

SETLERE GERİ DÖNÜYORUM

Rol aldığınız 40’a yakın sinema filminiz var. Tekrar sinema ya da televizyon dizisinde oynamayı düşünür müsünüz?
Evet, gelen çok teklif var. Eylül ayında hayata geçecek böyle bir projemiz de var.

Güzel bir kadınsınız. 24 saat içinde şunları mutlaka yaparım dediğiniz güzellik sırlarınız var mı?
Uykumu almaya çok dikkat ederim; günde 7, 8 saat uyurum. Hem yüzüme hem vücuduma on günde bir peeling yaparım. Nemlendiricimi hiç ihmal etmem. Önümüz yaz yüzümde ve vücudumda leke oluşmamasına dikkat ediyorum. Koruyucu sürüyorum. Güneşe saat üçten sonra çıkıyorum. Haftanın üç günü birer saatlik yürüyüşler yapıyorum. 

Ailenize bağlılığınız biliniyor. Üç kız kardeşsiniz. Tüm kardeşler bir araya geldiğinizde bir gününüz nasıl geçer?
Pazar günleri sabah kahvaltılarında mutlaka bir araya geliyoruz. Annemin başlattığı geleneği devam ettiriyoruz. Birbirimizle şakalaşıyoruz. Birbirimizden güzellik anlamında tüyolar alıyoruz. Bol kahkahalı, keyifli ve neşeli geçiriyoruz pazar günlerimizi.
Konular Röportaj