Nazire Dedeman yaşamını yitirdi

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nazire Dedeman yaşamını yitirdi. İş kadını Nazire Dedeman 70 yaşındaydı. Dedeman, bireysel silahlanmaya karşı yaptığı çalışmalarla da tanınıyordu.

Nazire Dedeman yaşamını yitirdi
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Nazire Dedeman Çağatay, dün Acıbadem Hastanesi’nde geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası fenalaştı. Çağatay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Umut Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Nazire Dedeman Çağatay'ı yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun” açıklaması yapıldı.

Ünlü iş insanının cenazesi için ilk olarak çarşamba günü İstanbul Tarabya Ferahevler Dedeman Camii'nde öğle namazı kılınacak. Dedeman’ın cenazesi ardından perşembe günü Ankara’ya götürülecek. Dedeman, Ankara Cebeci Asri mezarlığında aile kabristanında toprağa verilecek.

NAZİRE DEDEMAN ÇAĞATAY KİMDİR?

Kayserili bir ailenin ortanca ve tek kız çocuğu olarak 1949 yılında Ankara'da doğan Nazire Dedeman Çağatay, TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Babası Mehmet Kemal Dedeman'ın kurduğu Dedeman Holding topluluğunun yönetiminde çeşitli görevler üstlendi. 2014 yılına kadar Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüttü. 2014 yılında bu görevinden ayrılarak 3DE3 Gayrimenkul Turizm ve Yönetim A.Ş.'yi kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyordu. 28 Eylül 1993 yılında elim bir olay sonrası oğlu Umut'u kaybetmesinden sonra büyük bir acı yaşayan Nazire Dedeman Çağatay, oğlunun anısını yaşatmak ve başkalarının da “bireysel silahlarla işlenen” acıları yaşamaması için Umut Onurlu Önderler Yetiştirme Vakfı'nı (UMUT) kurdu.

“Benim hayatta en endişe duyduğum konu, her geçen gün giderek artan şiddet haberleridir” diyen Nazire Dedeman Çağatay, oğlu Umut'un 17 yaşında öldürülmesinden sonra yaşadığı hukuksuzlukları, belgeleriyle Cem Çağatay'ın kaleme aldığı “Umutsuz Adalet” kitabında ortaya koydu ve özellikle hukuk fakültelerinde, hukuk öğrencilerine, ömrünü adalete adayanlara örnek olması için yayımladı.

Dedeman’ın en büyük amacı oğlu Umut'un silahla öldürülmesi neticesinde yaşadığı acıları toplum yararına olumluya dönüştürmekti.