Nazlı: "Bazı erkekler fazla kaşınıyor"

Son klibinde eski sevgilisinden yemeğine müshil katarak intikam alan bir garsonu canlandıran şarkıcı Nazlı, bazı erkeklerin böyle oyunları hak ettiğini söylüyor...

Nazlı: "Bazı erkekler fazla kaşınıyor"
Hürriyet'ten Büşra Bozok Aytek'in röportajı...

* Şu sıralar “Açık Ara” şarkısıyla adınızdan söz ettiriyorsunuz. Nasıl şarkınıza ilgi, memnun musunuz tepkilerden?

- Evet, single temmuz sonunda çıktı ve her şey güzel gidiyor. İstediğimiz tepkileri alıyoruz. YouTube tıklanmaları da çok iyi gidiyor. Çakma tıklatma yapmadığımız için kendi yağında kavruluyor.

* Single için neden bu şarkıyı seçtiniz?
- Şarkıyı Samsun Demir seçti aslında. Bana dinlettiğinde çok beğendim. Sözleri Ayşen’e, müziği Kemal Şimşekyay’a, aranjesi ise Emirhan Cengiz’e ait. Remiks versiyonu da DJ Mert Aydın tarafından yapıldı.

* Temmuz sonunda çıkardınız ama ülke gündemi malum; yazı yakalayabildiniz mi?
- Yani çok tatsız bir dönemden geçiyoruz ülkece... Yaşanan olaylardan en çok etkilenen sektörlerden biri de bizimki. İşler ve konserler hemen iptal oluyor. E insanlarda da şarkı dinleyecek hâl kalmadı tabii. Ama ben böyle dönemlerde müziğin daha fazla önemli olduğuna inanıyorum.

* Böyle dönemlerde konserlerin iptal olmaması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?
- Bence müziğin hiçbir zaman susmaması lazım. Ki böyle zor zamanlarda müzik bir kaçış yolu. Mutlu olma sebebi oluyor. Her seferinde ilk olarak müziğe müdahale edilmesi ve böyle zamanlarda sahneye çıkan insanların eleştirilmesi aslında çok yanlış. Herkes gibi bizim de işimize devam etmemiz lazım. Tek başımıza da değiliz, büyük ekiplerle çalışıyoruz. Herkesin evine ekmek götürmesi gerekiyor.

İLAHİ ADALET YERİNİ BULUR

* “Açık Ara”nın klibi de şarkı kadar ilgi çekti mi?

- Çok ilgi çekti hem de... Teoman Topçu’nun yönetmenliğinde, 52 kişilik bir ekiple, green screen tekniğiyle çektik klibi. Dans koreografileri Orhan Üstündağ tarafından hazırlandı. Çok sevdiğim arkadaşlarım da yer aldı klipte. Mesela, eski sevgilimin yeni kız arkadaşı rolünde Esra Öncüoğlu var, oyuncu kendisi. Eski sevgilim rolünü de Azeri bir arkadaşımız oynadı. Klipte bir garsonu oynuyorum ve eski sevgilimden yemeğine müshil katarak intikam alıyorum. Onu yeni kız arkadaşına rezil ediyorum. Bazı erkeklere böyle şeyler yapmak gerekiyor, çünkü fazla kaşınıyorlar. (Gülüyor)

* Yoksa siz de yaptınız mı böyle bir şey?
- Valla hiç yapmadım ama tanıdığım bir erkek arkadaşıma sevgilisi yapmış. Erkek erkeğe tatile gideceklermiş, arkadaşıma engel olmak için yemeğine müshil katmış kız.

* Peki intikam almak için yaptığınız bir şey oldu mu?
- Çok sinirlendiğim zamanlarda “Şunu yapacağım, bunu yapacağım” derim içimden o siniri atmak için ama sonra hiçbirini yapmam. Allah’a havale etmeyi daha uygun bulurum. İlahi adaletin er ya da geç mutlaka yerini bulacağına inanırım.

ALBÜM İŞİ ZOR SINGLE DAHA KOLAY

* Albüm çıkarmayı düşünmüyor musunuz?

- Albüm işi zorlaştı. Tek tek şarkılarla ilerlemek daha kolay. Çoğu şarkıcı böyle yapıyor. Çünkü klip çekilmeyen şarkıları duyurmak çok zor oluyor. Bir Gülşen ya da Murat Boz olacaksınız ki albümünüzdeki bütün şarkılar dinlenebilsin. Bizim gibi basamakları yeni çıkanlar için single yapmak daha mantıklı. Ama bir gün single olarak çıkardığım şarkıları bir albüm haline getirmeyi istiyorum.

* Basamakları yeni çıkan onlarca kişi arasında kendinizi nerede görüyorsunuz?
- Ortalıkta inanılmaz bir kalabalık var. Neredeyse günde 35 kişi çıkıyor müzik piyasasına. Ama ben yaptığım işlere güveniyorum. Gerçekten çok emek veriyorum ve kaliteli şekilde ilerlemek istiyorum. Sabırla ve inatla yoluma devam ediyorum.

* Usta sanatçılar, yeni dönem şarkılarının çok çabuk tüketildiğini söylüyor...
- Artık her şey çok çabuk tüketiliyor. Her şeyin ömrü kısa. Aşkın bile.

HAYALİM GÜLŞEN ŞARKISI SÖYLEMEK

* Siz beste yapıyor musunuz?

- Karaladığım şeyler var ama ileride albüm yaptığım zaman göz önüne çıkaracağım.

* Bestecilerden şarkı alırken en çok nelere dikkat ediyorsunuz?
- Açıkçası değişiyor. Ama benim bir şarkıyı söylemem için öncelikle o şarkıya âşık olmam lazım. Mesela beni çok heyecanlandıran bir proje var; ünlü DJ grubu Catwork ile bir şarkı yapacağız. Ekim gibi çıkarmayı planlıyoruz. Şarkının söz ve müziği Tan Taşçı’ya ait. Tan öyle bir şarkı yaptı ki, ağzıma cuk oturdu. Sinan Akçıl’dan da bir şarkı aldım, adı “Gurur Duyarım”. Daha ilk dinlediğimde ağlamaya başladım.

* Özellikle şarkı almak istediğiniz isimler var mı?
- Benim en çok istediğim, Serdar Ortaç şarkıları söylemekti. Çok şükür ki ilk çıkışımı Serdar Ortaç şarkısıyla yaptım. O konuda kendimi şanslı hissediyorum. Şimdiki hayalim bir Gülşen şarkısı söylemek. Gülşen’e de şarkılarına da bayılıyorum.

AŞKTAN BAHSETMEK BİLE İSTEMİYORUM

* Son olarak ‘aşk’ desem?

- Aşk şu an yok. Bahsetmek bile istemiyorum. (Gülüyor)

* Aşkı nasıl yaşarsınız?
- Ben âşık olduğumda çok enerjik, hayata karşı çok iştahlı oluyorum...
Ama bazen de yalnız kalmayı tercih ediyorum. Bence sosyal medya yüzünden aşklar yaşanmaz hale geldi. İlişkiyi sürdürebilmek gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Bunları gördükçe açıkçası biraz daha içime kapandım.

Nazlı: "Bazı erkekler fazla kaşınıyor"
Konular Röportaj