Nazlı Ilıcak'ın şapkalı fotoğrafının sırrı!..

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, İstanbul'a gönderildi.

Nazlı Ilıcak'ın şapkalı fotoğrafının sırrı!..
Milliyet'te yer alan habere göre Ilıcak’ın, yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen’e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konuldu.

Darbe girişimi ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 42 gazeteciden Nazlı Ilıcak’ın, Mobese kameraları görüntülerinden dün sabah, Bodrum’a geldiği belirlendi. Bunun üzerine Nazlı Ilıcak’ın kentteki evinde ve tatil yaptığı yatında arama yapıldı, ancak ulaşılamadı.

Nazlı Ilıcak’tan bu sabah haber geldi. Bodrum- Torba Kavşağı’nda bir aracın içinde polisler tarafından yakalanan Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.

Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın kentte olduğu süre içinde nerede olduğuyla ilgili bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Bu süreçte Göltürkbükü’nde oturan bir arkadaşının evinde kaldığı ifade edilen Nazlı Ilıcak’ın yakalandıktan sonra ise teslim olmaya hazırlandığı ve savcılığa gideceğini söylediği belirtildi.

Nazlı Ilıcak’ın, Bodrum’daki yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen’e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konularak emniyete götürüldü.

SIK YER DEĞİŞTİRDİ

Bodrum’da gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, arandığı süreçle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Bir süre arkadaşının evinde kaldığı öğrenilen Ilıcak’ın daha sonra ise yakalanmamak için gece boyunca araç ve yer değiştirdiği ifade edildi.

İhlas Haber Ajansı, Nazlı Ilıcak’ın Ankara’da olduğu yönünde çıkan haberlerin ardından daha rahat hareket ettiği ortaya çıktığını bildiriyor. Ajansa göre, Nazlı Ilıcak'ın aracında çok sayıda valiz ele geçirildi.

Ilıcak, dün Bodrum'da dört ayrı adreste aranmış ancak bulunamamıştı. Gözaltı kararının ardından Milas’ta yaşayan bir arkadaşının evinde saklandığı bildirilen gazeteci Ilıcak, dün gece saatlerinde Ankara’da olduğu yönünde bilinçli olarak paylaşılan bilginin ardından harekete geçti.

Darbe girişimi soruşturmasında 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı var. Şu anda 42 gazeteciden 6'sı gözaltında 11'i yurtdışına kaçtı.

NAZLI ILICAK, İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine  ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, İstanbul'a gönderildi.

Bodrum Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ilıcak, yoğun güvenlik önlemleri  altında Bodrum Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık  kontrolünden sonra yeniden emniyete götürülen Nazlı Ilıcak, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilmek üzere sivil polis otosuyla Milas-Bodrum Havalimanı'na  doğru hareket etti.

ARKADAŞININ EVİNDE KALMIŞ, ARAÇ DEĞİŞTİRMİŞ

Bodrum Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gece  saatlerinde Ilıcak'ın kalabileceği bazı evlerde aramalara devam edildi. Yapılan aramalarda bulunamayan Ilıcak'ın, Göltürkbükü'ndeki yakın arkadaşında kaldığı  fade edildi.

Gece boyunca farklı araçlarla dolaştığı belirtilen Ilıcak'ın sabah saatlerinde Göltürbükü'ndeki arkadaşının evinden yola çıktığı, Torba'daki polis uygulama noktasında polisin araştırmaları sonucu gözaltına alındığı öğrenildi.