Necla Sağlam cinayetinde gelişme!

Zonguldak'ta geçen 24 Şubat'ta, 23 yaşındaki Necla Sağlam'ı boğazını keserek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Tolga Kudu, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Necla Sağlam cinayetinde gelişme!
Akşam'da yer alan habere göre duruşmada parmak izi bulunan evdeki çöp poşeti ve evin çevresindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri gösterilen sanık, suçlamayı kabul etmedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda memur olan Necla Sağlam, yalnız yaşadığı evinde başına çöp poşeti geçirilip boğazı kesilerek öldürüldü. Sağlam'ın tırnaklarındaki DNA örneği ve evin mutfak çekmecesindeki çöp poşeti rulosunda parmak izleri saptanan alçı ustası Tolga Kudu, olaydan 21 gün sonra gözaltına alınarak tutuklandı. Cinayetten 10 gün ve 5 gün önce Necla Sağlam'ın balkonundaki su sızıntısını tamir etme bahanesiyle eve girip inceleme yaptığı tespit edilen Tolga Kudu, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada ikinci kez hakim karşısına çıktı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ölen Neca Sağlam'ın annesi Serpil Gökyer ve her iki tarafın avukatları da hazır bulundu. Sanık Tolga Kudu, ilk duruşamda olduğu gibi suçlamayı kabul etmedi. Tanıkların dinlenmesi ardından mahkeme bakşanı, delil torbasındaki çöp poşetini sanık Tolga Kudu'ya göstererek parmak izine rastlandığını söyledi. Bunu kabul etmeyen Tolga Kudu'ya, Sağlam'ın evinin çevresindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri izlettirildi.

Görüntüde cinayet akşamı saat 19.00 sıralarında evin 200 metre yakınında ve apartmanın kapısının etrafında görünen sanık Tolga Kudu'ya, kameranın görüş açısından çıktıktan 44 dakika sonra tekrar görüntüye girdiği aktarılarak, bu sürede ne yaptığı soruldu. Kudu, o sırada bir arkadaşının yanına gittiğini, bulamayınca yandaki inşaata bakıp döndüğünü söyledi. Kudu, mahkeme başkanının söylediklerini yapmasının 44 dakikadan daha az süreceğini söylemesi üzerine de "Bu kadar fazla dakika orada bulunmadım. 20-25 dakika orada kalmış olabilirim" dedi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapam Necla Sağlam'ın ailesinin avukatı Merve Kır, sanığın hiçbir delili kabul etmediğini, tanıkların dinlenmesinin tamamlanmasının ardından davanın sonuca bağlanmasını beklediklerini kaydetti.