Necmettin Yılmaz’ın babasından yürek yakan sözler

PKK’nın Tunceli Pülümür'de şehit ettiği 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’ın acılı babası Hamit Yılmaz, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. “Rabbim bana öyle bir nimet verdi ki ne kadar şükretsem az" diyen baba Yılmaz "Şehit babasıyım, bundan büyük bir lütuf olabilir mi?” diye konuştu.

Necmettin Yılmaz’ın babasından yürek yakan sözler
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Tunceli’nin Pülümür ilçesinde PKK’lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra şehit edilen ve cansız bedeni Pülümür Deresi’nde bulunan Necmettin öğretmenin acılı babası Hamit Yılmaz Gerçek Hayat dergisine konuştu. Oğluyla gurur duyduğunu söyleyen baba Yılmaz, "Rabbim bana öyle bir nimet verdi ki ne kadar şükretsem az. Şehit babasıyım, bundan büyük bir lütuf olabilir mi? İçim yanıyor evet ama oğlumun şehit olması acımı hafifletiyor" dedi.

SAHABE KARAKTERİ VARDI

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı Köyü’nde 1993 yılında doğan ve ilkokulu köyünde okuyan Necmettin öğretmen ortaokul ve liseyi ise Torul'da okudu. Oğlunun başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdiğini ve başını hiç önüne eğdirmediğini anlatan baba Yılmaz "Onda sahabe karakteri vardı. Ailesine, büyüklerine nasıl davranması gerektiğini çok iyi bilirdi. Ciddiydi, ciddiyet onun kavramıydı. Çocuk yaşında vakur bir duruşa sahipti. Arkadaş ve hocaları tarafından sevilen bir evlattı. Çok okurdu, okumak onun için bir tutkuydu. Ne zaman veli toplantılarına katılsam, hocaları böyle güzel ahlaklı çocuk yetiştirdiğim için beni tebrik ederlerdi" şeklinde konuştu.

OKURKEN DE ÇALIŞTI

Lise döneminin ardından, girdiği ilk üniversite sınavlarından başarıyla geçen şehit Yılmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazandı. Ancak Yılmaz için üniversite yılları çok kolay geçmedi. Maddi imkânsızlıklar baş gösterince hem işi hem okulu bir arada götürmeye karar verdi ve yarı zamanlı işlerde çalışmaya başladı.

GARİP OKUDU OĞLUM

Baba Hamit Yılmaz o günleri şöyle anlattı: "Necmettin üniversiteyi kazanınca elbette çok sevindik. Ancak onu okutmaya da durumumuz müsait değildi. Okumaya kararlıydı, Artvin’e kaydını yaptırdı. Para gönderemiyorduk. Öylece okumaya başladı. Sonra öğrendik ki Artvin’de hem işe hem okula gidiyormuş. Bir baba olarak ona yardım edememek çok üzdü. Ama elimden de bir şey gelmiyordu. Garip okudu benim oğlum."

Yaza sözü vardı evlenecekti


Oğlunun eve dönmek için gece yola çıktığını anlatan baba Hamit Yılmaz, “6 gibi jandarmalar kapıya geldi. Tunceli yolunda yanmış bir araç bulunduğunu, aracın oğluma ait olduğunu söylediler. O anki ruh halimi anlatamam. En azından oğlumun ölüm haberi gelmemişti, kayıptı. Metanetimi korumaya çalıştım. Sonradan anlaşıldı ki PKK yakmış oğlumun aracını” dedi.

Günler sonra otopsi için çağırıldığını söyleyen Baba Yılmaz şöyle devam etti: “Konduramıyor insan, evladının vefat ettiğine. Biz de konduramadık, ‘o değildir’ dedik. Ancak Necmettin’i görür görmez tanıdım. Dişinde beyaz bir leke vardı. Onu gördüm. Savcı bey DNA sonuçlarını beklememizi istedi. Otopsi sonuçları da çok geçmeden geldi. Oğlum şehit olmuştu. Yaza sözü vardı, evlenecekti. Nasip olmadı. Rabbim böyle diledi. Yapacak bir şey yok. O’nun lütfu da hoştur kahrı da.”