NEFER dondurucu soğukta testi geçti!..

ASELSAN'ın son model üyesi olan, yerli üretim NEFER dondurucu soğukta testleri geçti ve tam not aldı.

NEFER dondurucu soğukta testi geçti!..
Habertürk'te yer alan habere göre ASELSAN Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi NEFER, Kazakistan’ın zorlu kış koşullarında gerçekleşen müşteri testlerini başarıyla tamamladı. NEFER, atışlarda gösterdiği performans ile yetkililerden tam not aldı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de NEFER ile ilgili Twitter hesabından paylaşım da bulundu.

NEFER dondurucu soğukta testi geçti!..

Batı veya Doğu menşeli 25/30mm otomatik topların ve anti tank füzelerinin takılabildiği, üzerinde 7.62mm eş eksenli silahın bulunduğu NEFER Silah Sistemi, hafifliği ve düşük siluetiyle de pazarda bir ilk olma özelliğine sahip.

6x6 ve 8x8 paletli veya tekerlekli kara araçlarına takılabilen NEFER, hem NATO silahlarının kullanımda olduğu ülkeler hem de Rus menşeli silahları envanterlerinde bulunduran ülkeler için ideal bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.

NEFER, üzerinde bulunan gelişmiş görüş sistemi ve atış kontrol bilgisayarı sayesinde gece/gündüz koşullarında otomatik hedef tespit / takip imkânı ve yüksek doğrulukta balistik çözüm ile sabit ve hareketli hedeflere isabetli atış imkânı sağlıyor.

Bugüne kadar 14 farklı ülkede 2000 adedin üzerinde Uzaktan Komutalı Silah Sistemi hali hazırda kullanımda olan ASELSAN, yeni ürünü NEFER’i başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri olmak üzere dost ülkelerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.