Nelson Mandela hastaneye kaldırıldı

Güney Afrikanın Eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela akciğer enfeksiyonu nedeniyle bir kez daha hastaneye kaldırıldı.

Nelson Mandela hastaneye kaldırıldı

Doktorlar Mandela'nın durumunun ciddi, fakat stabil olduğunu ifade etti.

Cumartesi günü bir kez daha hastaneye kaldırılan 94 yaşındaki Mandela bu yıl içinde 3. kez hastaneye kaldırılmış oldu.

Mandela'nın ülkesi Güney Afrika'da binlerce insan Pazar günü kiliselerde Mandela için dua ederken Soweto's Regina Mundi Kilisesi'nin papazı Sebastian Rossouw yaptığı açıklamada, “Ben bunun sadece doğal bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Herkes mümkün olduğunca ondan dayanmasını bekliyor. Dualarımız onunla” dedi.

Mandela'nın kızı Zindzi ise babasının iyi ve savaşçı bir insan olduğunu belirtti. Mandela'nın eşi Graca Machel'in ise eşinin yanına gitmesi planlanmasına rağmen bu karar sonradan iptal edildi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Mac Maharaj Mandela'nın tekrardan nefes almaya başladığını ve bunun pozitif bir ilerleme olduğunu kaydederken Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın ise en kısa sürede Mandela'yı ziyaret edeceği belirtildi.

Irksal ayrılık olarak gösterilen Apartheid rejimine karşı verdiği mücadelelerle ulusun babası olarak kabul edilen Mandela, 1994 ile 1999 yılları arasında Güney Afrika'nın ilk siyahi başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında William de Klerk ile birlikte Nobel Barış Ödülü'nü de alan 94 yaşındaki Mandela daha önce de akciğer enfeksiyonu nedeniyle 2 kez hastaneye kaldırılmıştı.