Nepal'de duygusal anma

Nepal’in Başkanti Katmandu'da bir araya gelen Nepalliler, 7,9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenleri yaktıkları mumlarla andı.

Nepal'de duygusal anma
CİHAN'ın haberine göre Nepal’in Başkanti Katmandu'da bir araya gelen Nepalliler, 7,9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenleri yaktıkları mumlarla andı.

Depremde başkent Katmandu’da en çok can kaybının yaşandığı semtte bir araya gelen Nepalliler, depremde hayatını kaybedenleri çizdikleri Nepal haritası üzerinde yerleştirdikleri mumları yakarak andı. Törene katılanlar depremzedeler, kaybettikleri yakınları ve tanıdıkları için dualar etti.

Şehir sakinleri, depremin çok korkunç ve üzücü olduğunu söyledi. Bazı kişilerin ailelerini kaybettiğine işaret eden bir Nepalli, ölenler için duyduğu üzüntüden dolayı, “Ben iyiyim, ailem de iyi ama ben yine de mutlu değilim.” ifadelerini kullandı.

Yapılan yardımlar konusunda sıkıntı olduğunu dile getiren insanlar, yardımların depremzedelere tam ulaşmamasından yakındı.

Tören alanına gelen gençlerden Safal Das Şvestha ise depremde çok sayıda tarihi eserin yıkıldığını ve bunun insanı çok üzdüğünü söyledi.

Depremde ölenler için mumların yakıldığı gecede ‘insanlar bu depremde ölenlerin ruhları için barış diliyor’ mesajı verildi.

Nepal’de 25 Nisan’da yerel saatle 11.56'da meydana 7,9 büyüklüğündeki depremde son tespitlere göre gelen 6 bin 659 kişi ölmüş, 14 bin 357 kişi de yaralanmıştı.