Nesrin Sipahi konser verecek

Türk sanat müziğinin ünlü sesi Nesrin Sipahi, 21 Ekim'de, sanatçı dostlarıyla beraber kendi şarkılarından oluşan bir repertuvarla sahnede olacak.

Nesrin Sipahi konser verecek
Nesrin Sipahi ile Alaturka

Türk müziğinin büyük ustalarından Nesrin Sipahi, bugüne kadar gönlümüze taht kurmuş şarkılarıyla, yıllar sonra yeniden dinleyicisinin karşısına çıkıyor.

Türk Sanat Müziği’nin en değerli solistlerinden Nesrin Sipahi, 21 Ekim’de, sanatçı dostlarıyla beraber kendi şarkılarından oluşan bir repertuarla sahnede olacak. Gecede Nesrin Sipahi’nin sesinden hayat bulmuş şarkılar, yeni düzenlemeleriyle izleyicilerle buluşacak.

Bugüne kadar Türk Sanat müziği dışında, pop, halk müziği, jazz türlerinde de şarkılar söyleyen Nesrin Sipahi’nin konseri için özel bir orkestra kuruluyor. Orkestranın şefi, aynı zamanda konserde şarkı da söyleyecek olan Ufuk Yıldırım. Konserde değerli sanatçı Nesrin Sipahi’ye, Ayşegül Aldinç, Dilek Türkan, Elif Güreşçi, Eflatun, Faruk Korzay, Melihat Gülses ve Ufuk Yıldırım sahnede eşlik ediyor. Gecenin sunucusu ise Umut Sezgin.

Çok uzun zamandır canlı performans yapmayan Nesrin Sipahi, “Bu gece için gerçekten çok heyecanlıyım. Provalarda, şarkılarımı ve dinleyicilerimi ne kadar özlediğimi fark ettim. Dilerim o gece şarkıları hep bir ağızdan söyleriz.” dedi.

Konser İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde düzenleniyor.

29 Ekim’de 82 yaşına basacak olan Nesrin Sipahi’nin bu eşsiz gecesine tanıklık etmek için biletler Biletix’te.

Nesrin Sipahi Alaturka

CRR

21 Ekim 2016 20:00

Nesrin Sipahi kimdir?


29 Ekim 1934 yılında İstanbul’da doğmuştur. TRT Ankara Radyosu’nda kadrolu sanatçı olarak göreve başlamıştır. Batı müziği eğitimi almıştır, ancak daha sonra Türk sanat müziğine yönelmiştir. Ayrıca Azeri şarkılar ve Anadolu Pop şarkıları icra etmiştir.

1957’de ilk plağını Odeon’dan çıkarttı: “Bir rüzgardır gelir geçer”. 1974 yılında, sözleri Fecri Ebcioğlu’na ait “Yaşa Fenerbahçe” adlı kulübün bilinen ilk marşını, o dönemin takım oyuncularıyla söylemiştir. Sayısız altın ve plâtin plâk ödüllerine sahip Nesrin Sipahi’nin, Türk musikisi ve Batı müziği şarkılarıyla yapılmış 400’ü aşkın plâğı vardır...

Nesrin Sipahi konser verecek
Konular Müzik