Nevşin Mengü’den kardeşi hakkında yeni açıklama!

Gazeteci Nevşin Mengü, kardeşi Burak Mengü'nün kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını söylemesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Nevşin Mengü’den kardeşi hakkında yeni açıklama!
MedyaRadar'da yer alan habere göre hafta sonu polis kimliği gösteren şahıslarca kaçırıldığını, dövülüp boş bir araziye atıldığını anlatarak emniyete şikayette bulunan gazeteci Nevşin Mengü’nün avukat kardeşi Burak Mengü hakkında ‘suç uydurmaktan’ işlem yapıldı.

Burak Mengü Twitter'dan yaptığı açıklamada "Polis kimliği gösterilmeden, gözaltı kararı gösterilmeden sivil ekiplerce gözaltına alındım. Nereye diyorum kimse söylemiyor. Kim aldı bilmiyorum neden aldı onu da bilmiyorum" yazmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek iddialarıyla ilgili şikayetçi olan ve ifade veren Burak Mengü, Nişantaşı'nda polis rozeti bulunan kimlik gösteren kişilerin kendisini kaçırdığını darp ettikten sonra Anadolu yakasında bıraktığını kendi imkanlarıyla Levent'te geldiğini anlatmıştı.

Dün kardeşinin iddiaları üzerine bir köşe yazısı yazan Nevşin Mengü olaya ilişkin şunları demişti:

“Burak cumartesi öğleden sonra bana “eve geldiler” diye mesaj attı. Polis mi? diye sordum, “evet” dedi. Burak’a bir tür rozet gibi bir şey göstermişler. Burası aslında bana sorarsanız ilginç, Burak’ın telefonunu almadılar. Hyundai Accent tipi bir arabaya bindirip yola koyuldular. Burak, davaları nedeniyle gerginliğe alışkın ama bu sefer farklı hissettiğini yazdı bana “galiba beni öldürecekler bu sefer” diye mesaj attı. Ben hep Burak’ı sakinleştirmeye çalıştım. “Vatan’a gitmiyoruz ikinci köprüden geçtik” deyince, hemen tweet atmamız gerektiğini söyledim. Olay sosyal medyaya taşınınca siyasilerin haberi oldu, milletvekilleri araya girdi, İstanbul Emniyet Müdürü’ne ulaşıldı. O sırada Burak bana mesaj attı “tartakladılar attılar” diye. Dudullu civarlarında bırakmışlar. Sırtına kemerle birkaç kez vurmuşlar.”

‘EMNİYET GEREKENİ YAPACAKTIR’

Kardeşi hakkında “suç uydurmaktan” soruşturma başlatılmasının ardından dün sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mengü, “Yazımda kardeşim Burak Mengü’nün bana anlattıklarını kaleme aldım. Takdir edersiniz ki bir kardeş olarak kaygı duydum ve kaygımı da dile getirdim. Söylediklerinde doğru olmayan noktalar var ise emniyet gerekeni elbette yapacaktır, yapmalıdır” dedi.

BUGÜN İKİNCİ BİR AÇIKLAMA YAPTI!

Gelen tepkiler üzerine bugün ikinci bir açıklama yapan Mengü, Twitter'dan yayınladığı metinde şu ifadaleri kullandı:

Nevşin Mengü’den kardeşi hakkında yeni açıklama!