Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusu!..

İnsan Hakları Derneği (İHD), Nihat Hatipoğlu'nun ATV'de sunduğu iftar programında 11 Mayıs günü, Ermeni bir çocuğun Müslüman yapılması üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusu!..
MedyaRadar'ın haberine göre Ramazan ayında ATV'de yaptığı programları reyting rekorları kıran Nihat Hatipoğlu, geçtiğimiz günlerde Artur adında Ermeni bir çocuğu Kelime-i şehadet getirterek Müslüman yapmıştı. Program sırasında Artur'un isteği olduğu halde annesine de sorup onay alındığını belirten Hatipoğlu'nu, çocuğun annesi yalanlamıştı.

Yaşanan olayın ardından Nihat Hatipoğlu'nun programı, çocuk istismarı yapılmakla suçlandı. Çocuğun annesi Alina Y. Ermenistan'da bir internet sitesine günler sonra açıklama yapıp şunları söyledi: "Çocuğum Müslüman olmadı. Biz Ermeniyiz, Hristiyanız. Ben bilseydim kendim, çocuğumun yanına giderdim, ama bilmiyordum.

MÜSLÜMAN OLMADI

Dükkanda çalışıyorum. Aniden bana haber geldi. Artur 13 yaşında, saf bir çocuktur. Suriyeli arkadaşı 'Gel beraber canlı yayında konuşalım sonra bize hediyeler verirler, onlarla da oturup yemek yeriz' demiş, çocuğum da saf saf onunla gitti. Çocuktur o, yanlış yaptı. O Müslüman olmadı, sünnet olmadı."


SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Anne Alina Y. ayrıca HDP milletvekili Garo Paylan'ı da aradı ve çocuğunun kendisinin onayı olmadan programa çıkarıldığını söyledi. Paylan ise önceki gün Twitter hesabından, "Çocuk istismarı yapan program hakkında yarın RTÜK’e ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) de Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. İHD, "Yarın (bugün), İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı komisyon olarak, ATV canlı yayınında Müslüman yapılan Ermeni çocuk ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Suç duyurusu metni, basına iletilecektir" açıklamasında bulundu.

AK PARTİLİ VEKİLDEN SERT TEPKİ!

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletveki Mustafa Yeneroğlu, "Nihat hocaya yakıştıramadım ve üzüldüm. Ailesinin rızası olmaksızın 13 yaşındaki bir Müslüman çocuğun Hristiyanlar tarafından vaftiz edilmesi durumunda ne hissedersem, bu görüntüler karşısında aynı hissiyatı taşıdım. İstismar mutlaka bir boyutu, asıl sorun empati yoksunluğu." ifadelerini kullandı.

Yayından görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...