Nil Keser: "Bazen Defne'ye hayret ediyorum"

‘Kırgın Çiçekler’ dizisinde Defne karakterini canlandıran Nil Keser, “Kendini arayan küçük bir kız aslında... Onu canlandırmak beni heyecanlandırıyor” dedi.

Nil Keser: "Bazen Defne'ye hayret ediyorum"
Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı...

- Karakteriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Defne gelişim çağında annesini örnek almış, insanların değerinin maddi durumuna göre belirlendiğini zanneden, düşüncesiz, küçük bir çocuk... Bu yüzden etrafındaki insanlara karşı kırıcı olabiliyor ama onun da saf ve kırılgan bir yönü var. Sadece hiçbir zaman bu yönünü göstermek istemiyor.

- Dizilerde genelde kötü karakterler unutulmaz. Size nasıl tepkiler geliyor?

Kötü karakteri canlandırdığımdan dolayı tabii ki kötü yorumlar alıyorum ama bunlar beni incitecek türden olmadı hiçbir zaman. Beklediğimin aksine, ‘Kötüsün ama seni seviyoruz’ tarzında şeyler söylüyorlar. Böyle tepkiler almak da hoşuma gidiyor.

- Defne’yi canlandırırken neler hissediyorsunuz?

Oynarken Defne karakterinin yaptıklarına, söylediklerine hayret ettiğim çok oluyor. Kötülükleri bazen rahatsız edici olsa da oynarken keyif alıyorum. Sürekli kendiyle, etrafındakilerle çatışan biri. Aynı zamanda çok dinamik ve keşfedilecek bir sürü tarafı var. Kendini arayan biri aslında. Onu canlandırmak beni heyecanlandırıyor.

- Sizde Defne gibi hırslı biri misiniz?

Hırslı değil ama azimli biriyim. Fazla hırs insanı hedefinden şaşırtabilir. İsteklerim ve hayallerim var ama bunlar için kendimi yıpratmam, etrafıma da zarar vermem.

- Dizi reyting ve sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Başarının sırrı nedir?

Dizide karakterler ve yaşanılan olaylar, izleyiciye yabancı gelmiyor. Bence herkesin kendinden bir parça bulması projeyi bu kadar ilgi çekici kılıyor. En önemlisi de ekip olarak çok güzel bir ruh yakaladığımıza inanıyorum ve bunun da seyirciye geçtiğini düşünüyorum.

- Genç yaşta böyle bir projede yer almak nasıl bir duygu?

Heyecanlandırıcı ve umut dolu.

‘Herkesin güzellik anlayışı farklı’

- Oyunculukta ne gibi hedefleriniz var?


Sürekli kendimi geliştirmek için çalışıyorum. Bu aralar boş vakitlerimde yoga ve nefes egzersizleri yapıyorum. Bir oyuncu olarak bedenimi keşfedip, onu nasıl kullanabilirim konusu üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Sette oyuncu büyüklerimden çok şey öğreniyorum. Kendimi ve oyunculuğumu geliştirmek için çalışıyorum, dersler almaya devam ediyorum.

- Son dönemde birçok genç oyuncu ekranda yer almaya başladı. Jenerasyon değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Artık genç oyunculara daha fazla şans verildiğini düşünüyorum. Alışıldık yüzlerin dışında, yeni simalar görmek izleyicinin hoşuna gidiyor. Bence bunda sosyal medyanın da etkisi büyük.

- Sosyal medyada, “Çok güzel” yorumları alıyorsunuz. Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Herkesin güzellik anlayışı farklı. Önemli olan insanın enerjisidir. Güzel demekten pek hoşlanmam açıkçası, ama kendime değer veriyorum ve seviyorum. Belki bu yüzden hem güzel hem de enerjik hissediyorum.
Konular Röportaj