Nilgün Belgün: “Dünya aşk ile güzelleşir”

"Benim kadar iş yapan tiyatro çok az. Ben bu oyunda 4 yıldır kendi hayatımı dolu salonlara anlatıyorum. Ama 42 yıldır bu sahnedeyim ve seyirciye emek verdim. Hayatımı tiyatroya adadım. Şimdi karşılığını alıyorum diyebilirim..."

Nilgün Belgün: “Dünya aşk ile güzelleşir”
Yeni Asır'dan Emirhan Ergen'in röprotajı...

KADIN HAYRANIM ÇOK

Oyun fikri nasıl ortaya çıktı?


Benim ilk kitabım 'İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi' kitabımdan sonra bu oyun fikri ortaya çıktı. Bu kitap benim hayatımı, anılarımı, tecrübelerimi anlatan bir kitaptı. Daha sonra bu kitabı oyuna uyarlamaya karar verdik. Neticesinde böyle bir oyun ortaya çıktı. Yani kendim yazdım, kendim yönettim ve kendim oynuyorum diyebilirim.

Aşk ve Komedi oyununa seyircilerden nasıl bir tepki alıyorsunuz?

Benim kadın hayranım çok. Kadın kadını kolay kolay sevmez. Beni kadınlar çok seviyor. Bu da bana gurur veriyor. Bir sürü tiyatro iş yapamadığından yakınır. Benim 4. yılım hala daha böyle kalabalık salonlara oynuyorum. Tiyatronun starı benim. Benim kadar iş yapan tiyatro çok az. Ama ben 42 yıldır bu sahnedeyim ve seyirciye emek verdim. Ben hayatımı tiyatroya verdim. Şimdi karşılığını alıyorum diyebilirim. Ben oyunda kendi hayatımı anlatıyorum. Herkes hayatını anlatamaz. Çok güzel anılar var hayatımda. Bir kadının yaşamı bu. Bir kadının duyguları, yaşamı, nasıl elleriyle tırnaklarıyla buralara geldiğini anlatıyorum. Dolayısıyla herkes hayatından bir kesit buluyor benim anılarımda. Neticede aynı ülkede yaşıyoruz ve aynı havayı soluyoruz. Yaşamlarımız benzer.

İzmir'in sizin için özel bir anlamı olduğu söylediniz. İzmir'i özel kılan şey nedir?

Benim hayatım İzmir'de geçti. Eskiden 20'li yaşlarda İzmir'e sık sık gelir oyunlar oynardık. Hatta öyle bugünkü gibi bir gün değil 3 ay kalırdım. İzmir benim için çok önemli. İzmir'e önümüzdeki yıllarda yerleşebilirim. İzmir'in fikri ve duruşu da Türkiye için çok önemli. Ben İzmirlileri çok seviyorum. Laf olsun diye söylenmiş bir şey değil. En büyük aşkımı İzmir'de yaşadım. İzmir bambaşka bir şehir.

'Bu dünyayı ancak aşk kurtarır'

Nilgün Belgün'e göre aşk nedir?

Aşk çok güzel bir şey herkese tavsiye ederim. Bu dünyayı kurtarırsa aşk kurtarır. Aşk tüm güzellikleri içinde barından bir duygu. Bu dünya ancak ve ancak aşk ile güzelleşir. Sanat ise dünyanın çirkinliklerini örter. Mutlaka olmalıdır. Aşk duyguları taze tutar. Ne olursa olsun içinizde aşk duygusu olmalı. Gerçekten çok ulvi bir duygu. Zaman zaman can acıtır aşk. İçinde acıyı, mutluluğu, birçok duyguyu barındırır ve insanı büyütür.
Konular Röportaj