Nişanlanan 'eşe' 3 bin TL ceza!

İzmirli elektrik teknisyeni Ayhan R., eşi Necla R.'nin boşanma davası devam ederken bir başka erkekle nişanlandığını belirterek açtığı tazminat davasını kazandı...

Nişanlanan 'eşe' 3 bin TL ceza!
Yeni Asır'dan Ali Eyce'nin haberine göre hakim, Necla R.'yi 3 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Ayhan R. aralarında geçimsizlik başlayınca, 3 yıllık eşi Necla R'ye boşanma davası açtı. Dilekçesinde eşiyle anlaşmalı boşanmak istediğini belirten koca, birbirlerinden hiçbir şey talep etmediklerini bildirdi.

Ancak anlaşmadan vazgeçen eşi, duruşmada nafaka isteyince taraflar ilk duruşmada boşanamadı. Mahkemeye dilekçe veren koca, eşinin aile birliğine önem vermediğini, bekarmış gibi gittiği yer konusunda bilgi vermediğini, bazı akşamlar ise annesinin evine gidip, "Bu akşam burada kalacağım" diyerek eve gelmediğini belirterek evlilik birliğini eşinin bozduğunu, bu nedenle de nafaka ödemeyi kabul etmediğini belirtti.

"Karın nişanlandı!"

İddialara cevap veren Necla R. ise evlenmeden önce yönetici asistanlığı yaparak kendi hayatını idame ettirebilecek bir işte çalıştığını, evlendikten sonra ise eşi istediği için işi bıraktığını öne sürerek, "Zaman zaman yüksek tartışmalar yaşadığımızda korkudan eve gitmedim. Eşim ise bunu başka anlamlara yorarak bana yine kabahat yüklemeye çalıştı. Hayatımı sürdürebilmek için nafakaya ihtiyacım var" dedi.

Boşanma davası sürerken teknisyen koca, eşinin akrabalarından, "Karın nişanlandı" haberini aldı.

Araştırdığında, henüz resmi olarak evli olduğu eşinin bir başkasıyla evlenmek için nişan yaptığını tespit eden koca, boşanma davasının görüldüğü mahkemeye yeni bir dilekçe vererek durumu anlatıp eşinin nişan fotoğraflarıyla durumu ispatlayınca nafaka ödemeden boşandı. Ayhan R. ayrıca bu durumdan dolayı onurunun kırıldığını belirterek 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ayhan R.'nin mağdur edildiğine karar veren hakim, eski eş Necla R'yi 3 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.