Norveç, aranan teröristi iade etti

Norveç, sığınma talebini kabul etmediği PKK’lı terörist Gülizar Taşdemir’i Türkiye'ye sınır dışı etti. Taşdemir, havalimanında gözaltına alındı.

Norveç, aranan teröristi iade etti
Yeni Şafak Gazetesi'nden Hamdi Koçoğlu'nun haberine göre terör örgütü PKK/KCK kamplarında 24 yıl kaldıktan sonra yasadışı yollarla Norveç’e kaçan terörist Gülizar Taşdemir, sığınma talebinde bulundu. Norveç, PKK’lı terörist Taşdemir’in bu talebini kabul etmeyerek Türkiye’ye sınır dışı etti. Taşdemir, Atatürk Havalimanı’na iner inmez, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ÖNCE ALMANYA SONRA NORVEÇ

Terörist Taşdemir, 1991 yılında PKK’ya katıldı ve Irak'taki Mahmur kampında örgütsel faaliyetlerde görev aldı. 2015’de kaçak yollarla önce Almanya’ya daha sonra Norveç’e gittiği öğrenilen Taşdemir, Norveç’e sığınma talebinde bulundu. Türk makamlarının irtibatı sonrası, Norveç’in Taşdemir’i sınır dışı ettiği öğrenildi.

MAHMUR FOTOĞRAFLARI ELE GEÇİRİLDİ

Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan teröristin üzerinden 2 cep telefonu, 2 sim kart, 3 flaş bellek ve çok sayıda örgütsel doküman çıktı. Teröristin cep telefonunda yapılan ilk incelemede, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte Mahmur Kampı’nda çekilen fotoğrafları çıktı.

Norveç, aranan teröristi iade etti

HDP TERÖRİSTİ SAVUNMA YARIŞINA GİRDİ

Taşdemir'in iade edilmesinin ardından örgütün siyasi kanadı olarak faaliyet yürüten HDP, sosyal medyadan karara tepki gösterilmesi yönünde çağrılarda bulundu. HDP yurtdışı temsilciliklerinden yapılan paylaşımlarda ise, Taşdemir’in işkenceye maruz kalacağını ileri sürülerek, Norveç’e tepki gösterildi.