Nur Yerlitaş'tan anneleri ayağa kaldıran sözler!

Nur Yerlitaş'ın jüri üyeliği yaptığı "İşte Benim Stilim" programında 'bebek' kostümü giyen bir yarışmacının kıyafetini yorumlarken kullandığı tabir anneleri ayağa kaldırdı.

Nur Yerlitaş'tan anneleri ayağa kaldıran sözler!

Önceleri ünlü isimlere diktiği kıyafetlerle magazin haberlerinde yer alan terzi Nur Yerlitaş; ekranda yayınlanan moda programlarında yaptığı yorumlarla şöhreti yakaladı.

Ekrandan çekilen bir görüntüsü caps'lere konu olduktan sonra bir reklam filminde oynayan Nur Yerlitaş'ın; bir sinema filmi için de teklif aldığı fakat talep ettiği yüksek meblağ nedeniyle oyuncu kadrosundan çıkartıldığı yazıldı.

Şöhret sarhoşu Nur Yerlitaş, TV8'de yayınlanan "İşte Benim Stilim" programının dün ekrana gelen bölümünde kabul edilemez bir çam devirdi.

Programda 'bebek' kostümüyle jüri üyeleri ve diğer yarışan arkadaşlarından yorum bekleyen yarışmacıyı 'prematüre bebek' olarak tabir eden Nur Yerlitaş anneleri ayağa kaldırdı.

Teknolojide ve tıpta önemli gelişmelerle rağmen erken doğan (prematüre) bebeklerin ölümleri arasında prematürite hâlâ başı çekiyor. Prematüre bebekler ne kadar erken doğarsa, o kadar fazla sağlık problemi ile karşı karşıya kalıyor. Uzmanlar, özellikle anne sütünün prematüre bebekler için hayat kurtarıcı nitelikte olduğunu belirtiyor.

Acıbadem Bursa Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sevgen Tanır Başaranoğlu, prematüre bebekler açısından 'ilk üç yıla dikkat' diyor. Prematüre bebeklerin akciğerlerinin gelişmemiş olmasının, dünyaya önemli sağlık sorunlarıyla gelmeye neden olduğunu belirten Dr. Başaranoğlu, "İlk zamanlarda özellikle solunum sistemi sorunları kaçınılmaz. Enfeksiyon riskleri ise zamanında doğan bebeklere oranla çok daha yüksek. Beyin kanaması riskinden ciddi bağırsak enfeksiyonlarına, göz sorunlarından kalp ve akciğer yetmezliğine birçok sorun yaşanabiliyor. Bu nedenle ciddi takip, hayati önem taşıyor. Prematüre bebeklerin ileriki dönemlerde de sıkı takip altında tutulması şart. Zira, ileri derecede erken doğmak, okul çağlarında; öğrenme bozuklukları, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozuklukları gibi sorunlara yol açabiliyor." şeklinde konuşuyor. (Zaman Gazetesi/10.12.2013)

Daha önceki yayınlarda 'anneliğe' karşı duyduğu hassasiyeti sıkça dile getiren ve program esnasında içinde 'anne' kelimesi geçen şarkılar çalındığında sergilediği normal dışı dans figürleri ve el hareketleriyle bilinen Nur Yerlitaş'ın prematüre bebek sahibi annelere karşı duyarsızlığı her kesimden büyük tepki topladı.

Özellikle prematüre bebek sahibi anneler sosyal medyada Nur Yerlitaş'a büyük tepki gösterirken bir de imza kampanyası başlattı.

Başlatılan imza kampanyasının adresine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...

Anneler hem Nur Yerlitaş'tan hem de bant yayın olmasına karşın, Nur Yerlitaş'ın ağzından bilgisizce ve düşüncesizce çıkan kelimeleri montajda atmamasından ötürü programı ekrana getiren TV8'den özür bekliyor...

Nur Yerlitaş'tan anneleri ayağa kaldıran sözler!

Nur Yerlitaş'ın akıl almaz sözlerini haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...