'O Ses Türkiye'nin birincisi şok etti!..

Konserde her zamanki utangaç tavırlarıyla dikkat çeken Hasan Doğru, Fırat Türküsünü okuyacağı sırada heyecanlanarak şarkının sözlerini unuttu.

'O Ses Türkiye'nin birincisi şok etti!..

Bu sırada cebinden çıkardığı not kağıdını Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım'a gösteren Hasan Doğru, türkünün ikinci bölümüne göz atmak için izin istedi. Hasan Doğru'nun bu hareketi, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu izleyenler tarafından büyük alkış aldı. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise Hasan Doğru'ya teşekkür ederek, 'Allah vergisi o güzel sesinle istediğin gibi oku. Şu anda Türk Hava Kurumu'nda kendi evindesin. Nasıl rahat ediyorsan öyle yap' dedi. Törene katılan milletvekilleri ise Hasan Doğru'nun söylediği şarkıları cep telefonuyla çekmeyi ihmal etmedi.

Zonguldaklı olan ve lokantada garsonluk yaparken 'O Ses Türkiye' yarışmasına katılıp, ilk kez jüri üyeliğine oturan Gökhan'ın takımından 4 yarışmacı arkadaşı ile birlikte finale kalan Hasan Doğru, izleyicilerin SMS oyları ile birinci seçildi. Sahnedeki duruşu ve utangaç tavrı ile izleyicilerin beğenisini kazanan Hasan Doğru, THK'nun kuruluş yıldönümünde sahne alıp, bir ara 'Fırat' türküsünü okumaya başladı, ancak 2'nci nakaratını unutunca bir ara şaşkınlık yaşadı.

İŞTE HASAN'IN OKUDUĞU FIRAT TÜRKÜSÜ

Şu Fırat'ın Suyu Akar Serindir

Ölem Ölem Derdo Ölem Akar Serindir

Yarimi Götürdü (Anam) Kanlı Zalimdir

Ölem Ölem Kanlı Zalimdir

Daha Gün Görmemiş Taze Gelindir

Ölem Ölem Derdo Ölem Taze Gelindir

Söyletmeyin Beni Anam Yaram Derindir

Ölem Ölem Yaram Derindir Nasıl Gülem

HASAN'IN UNUTTUĞU BÖLÜM…

Kömürhan Köprüsü Harput'a Bakar

Ölem Ölem Derdo Ölem Harput'a Bakar

Körolası Zalim Fırat Ocaklar Yıkar

Ölem Ölem Ocaklar Yıkar Nasıl Gülem

Ahbapların Gelmiş Ağıtlar Yakar

Ölem Ölem Derdo Ölem Ağıtlar Yakar

Söyletmeyin Beni Anam Yaram Derindir

Ölem Ölem Yaram Derindir Nasıl Gülem

DHA