'O Ses Türkiye'nin birincisinden çarpıcı açıklamalar!..

'O Ses Türkiye' yarışmasında aldığı birincilikle adını duyuran Oğuz Berkay Fidan: "Yarışmadan sonra bir sarhoşluk yaşadım. Fakat daha sonra yanlışı, doğruyu anladım. Ben asla şımarmam!"

'O Ses Türkiye'nin birincisinden çarpıcı açıklamalar!..
Sizden albüm beklenirken, bir single daha yaptınız. Nasıl bir çalışma oldu?
'Olmuyor'dan 11 ay sonra bir single daha çıkardık. 'Beni Ellerden Sayma', patronum Cengiz Erdem şarkısı; söz-müzik kendisine ait. Parçanın aranjörlüğünü ise Ozan Çolakoğlu yaptı. Ortaya güzel bir sonuç çıktı; dinleyicilerden çok iyi yorumlar alıyoruz. Yakında klibimizi de çekeceğiz.

MURAT ABİ HEP DESTEKÇİM

'O Ses Türkiye'nin ardından 'Olmuyor' şarkısıyla adınızı duyurdunuz. Bir anda gelen şöhret sizi şımarttı mı?

Şımarmak değil de, 'O Ses Türkiye'den sonra bir sarhoşluk yaşadım. Fakat daha sonra neyin doğru, neyin yalnış olduğunu anlayıp doğru yola yöneldim. Şarkının iyi olması, beğenilmek, paha biçilemez bir şey. Ben asla şımarıklık yapmam.

İlk şarkınızda Murat Boz ile düet yapmıştınız. Bu single'da da size destek verdi mi?
Murat Abi, bana her zaman destek veriyor. Yeni şarkımı dinledi ve yorum yaptı. Hazırladığım albümün şarkı seçimlerinde de bana sonsuz destek verdi. Fikirleriyle her zaman yanımda oluyor, sağolsun.

KENDİMİ DENEMİŞ OLDUM

Üst üste iki single yaptınız; albüm ne zaman çıkacak?

Bu single'dan sonra albüm yapmayı düşünüyorum. Bu, Avrupa Müzik'le birlikte aldığımız bir karardı. Yaz ortası gibi albümü çıkarmayı düşünüyoruz.

Yine olsa 'O Ses Türkiye'ye katılır mıydınız?
Katılırdım. İnsan, hayatında bazı şansları kullanmalı. Bazen fırsatları değerlendirmeyerek hayatımızın şansını tepmiş oluyoruz. Ben yarışmaya kendimi tatmin etmek için katılmıştım. Çevremdekiler hep "Sesin çok güzel" derdi, ben inanmazdım. Kendimi denemek için yarışmaya girdim ve birinci oldum.
Peki bu sektörde sizi şaşırtan veya hayalkırıklığı yaşatan bir olayla karşılaştınız mı hiç?
Çok şükür, hiçbirini yaşamadım. Etrafımda, yarışmadan bu yana hep çok doğru insanlar oldu. O yüzden bu camiaya girerken herhangi bir korkum olmadı. Onların beni koruyacağını biliyordum. Her yerde bir savaş veriyoruz zaten; hayat bir mücadele.

GÖZÜM HEP YÜKSEKLERDE

Sizin için zirve neresi?

Ben iletişim tasarımı bölümünde okuyorum. Öncelikle hedefim; diplomamı almak. Şarkıcılığı da en iyi şekilde yapmak istiyorum. Müziğimi yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada yapmak istiyorum. Gözüm hep yükseklerde.

ÖZLEM AVCI / SABAH
Konular Röportaj