O talimatı otel sahibi mi verdi?

Bodrum'da 3 gazetecinin bulunduğu balıkçı teknesine, Maça Kızı Otel'e ait bir sürat teknesi kasten çarptı. Teknede bulunan 3 gazeteci ile tekne kaptanı ölümden döndü.

O talimatı otel sahibi mi verdi?
SuperHaber.tv'nin haberine göre Bodrum, Göltürkbükü açıklarında magazin muhabirlerini taşıyan bota dün öğle saatlerinde sürat teknesi çarpmıştı.

Çarpmanın etkisiyle ortadan ikiye bölünen teknenin kaptanının ayak bileği kopmuş, teknede bulunan magazin muhabirlerinin ise son anda denize atlayarak küçük sıyrıklarla kurtulmuştu.

Olayın ardından tekne ile kaçan kaptan, dün akşam saatlerinde sahil güvenlik ekiplerine teslim olmuştu. Gözaltına alınan tekne kaptanı A.S. dün öğle saatlerinde taksirle yararlanmaya neden olmak suçundan tutuklandı.

'CİNAYETE TEŞEBBÜS'

Türkiye Gazeteciler Sendikası, kazanın cinayete teşebbüs olduğunu ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Kaza gibi lanse edilen bu olay, Gazeteciler Sendikası'nın da belirttiği gibi bir 'cinayete teşebbüs' mü? Eğer öyle ise bunun talimatını kim verdi?

Bu sorular kafalarda soru işareti bırakırken, gözler otelin sahibi Sahir Erozan'a çevrildi. Erozan, henüz konu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

O talimatı otel sahibi mi verdi?

MAÇA KIZI OTEL'İN SAHİBİ SAHİR EROZAN KİMDİR?

Sahir Erozan, ABD'de uzun yıllar restoran işletti. Başkent Washington'daki City's Restoran kentin en önde gelen eğlence mekanlarından da biriydi. Erozan, 1990'ların sonuna doğru kenti terkederek Türkiye'ye yerleşti. Ve uzun yıllar ABD'ye dönemedi. Çünkü yüklü miktarda vergi kaçırdığı belirlendi.

Bill Clinton'ın başkanlık seçimleri kampanyasına da bağışta bulunmuş ve Demokrat Parti için çalışmış sayılı Türk asıllı Amerikan vatandaşlarından olanSahir Erozan, yıllar içinde Amerikan Vergi İdaresi ile anlaşma yoluna giderek kaçırdığı vergiyi taksit taksit ödedi. Sonrasında yeniden Washington'a gidip-gelebildi.

Merhum iş adamı Mustafa Koç ile üniversite yıllarında ABD'den arkadaş da olan Sahir Erozan, onun da desteğiyle Muğla’nın Bodrum ilçesinde Maça Kızı Oteli'ni açtı.

Otelin aşçıbaşısı Aret Sahakyan ile Washington'u terk ederek Bodrum'a yerleşen Sahir Erozan, bir lahmacunu 75 TL'ye satmasıyla da gündeme gelmiş bir işletmeci.

ANCAK DAHA FAZLASI VAR...

Genç yaşta ABD'ye giden Sahir Erozan, ünlü şair, yazar, yayıncı ve politikacı olan Celal Sahir Erozan'ın torunu. Aşk ve kadın şairi olarak bilinen Erozan, Atatürk'ün yakın çevresinde yer aldı. Renkli bir hayatı vardı. Cumhuriyet gazetesinin sahiplerinden Berrin Nadi'nin babasıydı. Üç eşi oldu. İlk evliliğinden doğan çocukları yaşamadı. Sadece bir çocuğu hayatta kaldı. O da yalı sahibi Erozan'ın babasıydı.

Ünlü isimleri evinde toplayabilen Erozan ailenin soyadını taşıyan tek ismi olan Sahir Erozan, İTÜ'yü bitiremeyince 1970'lerin sonunda ABD'ye gitti.

Ailede herkes doktora yaparken o ticarete atıldı. Kısa zaman içinde Washington'da tanınmış isimlerin geldiği mekanlara imza attı. Ama hepsi hileli bir şekilde zarar açıkladı. Bankalara olan borçlarını ödeyemediğini belirtip iflas ilan etti.

En yakın dostu Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden James Rubin ile CNN'in ünlü habercisi Christiane Amanpour'du. Bu ünlü karı-koca, politikaya meraklı olan dostları Erozan'ı sık sık Bodrum'da Maça Kızı'nda ağırladı.

ABD’nin iki numaralı ismini yalısında saatlerce ağırlayan Sahir Erozan, Washington’da Cities adlı lokantasıyla Amerikan siyasetiyle yakın ilişkiler kurmuş bir işletmeci. Türkiye’de de annesiyle birlikte işlettikleri Bodrum’daki meşhur Maça Kızı gibi işletmelerle tanınıyor.

Erozan, Clintonlarla, Amerika’yı yöneten elitle ahbap olan, kampanyalarına yüklü bağışlar yaptığı Amerikan Demokrat Parti’nin kayıtlı üyesi bir siyasi kişilik de.

Washington’la ilişki kurmak isteyenlerin kapısını çaldığı, Amerikalı siyasetçileri Türkiye’de ağırlayan, Atlantik ötesiyle ilgili toplantılarda fikirleri sorulan kritik bir isim.

Bu kritikliği sadece kendi becerisi sayılmaz. Dedesi Celal Sahir Erozan, Atatürk’ün has adamlarından, TDK’nın kurucularından, Kafkas göçmeni milliyetçi bir şair ve siyasetçi. Halası, Cumhuriyet Gazetesi’nin son sahibi Berin Nadi. Atatürk’ün İttihatçıların karargâhını teslim ettiği Cumhuriyet Gazetesi’yle varlıklarını sürdüren, Atatürk ve İnönülerden sonra cumhuriyetin kurucu babalar hiyerarşisindeki üçüncü ailesinin hayatta olan tek erkek üyesi. 

O talimatı otel sahibi mi verdi? - Resim : 2

SUPERHABER.TV