Okan Buruk'tan 'altyapı' çıkışı!

Akhisar Belediyespor teknik patronu Buruk, “Türk futbolunun ilk sorunu yabancı sayısı değil, altyapı sorunudur” şeklinde konuştu.

Okan Buruk'tan 'altyapı' çıkışı!
Yeni Asır'dan Kenan Molla'nın haberine göre Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Okan Buruk, "Türk futbolunun ilk sorunu yabancı sayısı değil, alt yapı sorunudur" dedi.

Türk futbolunda en büyük sorunun altyapı olduğunu vurgulayan Buruk, "Yabancı kuralı yeni çıkmadı ve uzun zamandır yabancı kuralı var. Yabancı kuralının bir maç kaybettikten sonra milli takımın konuşulması belki bir bahane olarak ortaya sürülmesi de yanlış. Yabancı kuralı Türk futbolunun gelişiminde belki en son sıralarda yer alır. O yüzden biz önce altyapılarımıza önem verelim, tesis yapalım. Yetiştiricilerimiz olsun ve futbol kültürümüz, oyun anlayışımız olsun. Bahane üretmeden çalışmalıyız" dedi.

Ryan Donk'la hiç ilgilenmediklerini belirten Buruk, şöyle devam etti: "Cikalleshi'yi kadromuza katmak istiyorduk ama olmadı. Kadromuzda şu anda savunma merkezinde eksiklik var, alternatif yok ama elimizdeki oyunculardan da çok memnunuz. İstediğimiz bir oyuncu olmazsa da transfer yapmadan bitirebiliriz. Önceliğimiz bu ligde kalıcı olmak. Daha sonra hedef çizmek."
Konular Spor Haberleri