Adil Öksüz'ün kuzeni kaçarken, yakalandı!

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 87 kişiden 56'sı gözaltına alındı.

Öksüz'ün kuzeni yakalandı!
Milliyet'te yer alan habere göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl  Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, İzmir, İstanbul,  Iğdır, Muğla ve Kütahya'da FETÖ/PDY'nin sözde "Bornova eyaleti"nde örgüt adına  faaliyet gösteren ve kapatılan Çalışkan Girişimci İş Adamları Derneği, Helezon  Gençlik ve Spor Derneği ile Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma Yaşatma Sosyal  Yardımlaşma ve Kültür Derneğine yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunun 87 şüpheliden 56'sı  gözaltına alındı.

Örgüte eleman yetiştirme ve kazandırma faaliyetleri yürüttüğü  belirtilen şüphelilerin, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi

Zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü.

Yakalananlar arasında Adil Öksüz'ün kuzeni de var

Öte yandan, bu sabah düzenlenen operasyon kapsamında, İzmir Cumhuriyet  Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde Savcı Berkant Karakaya  tarafından hazırlanan iddianamede "TSK imamı" olarak belirtilen Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz'ün de yakalandığı belirtildi.

İzmir'de yaşayan Zübeyir Öksüz'ün de ByLock kullanıcısı olduğu, Helezon Gençlik ve Spor Derneğinde yöneticilik yaptığı, bu sabah düzenlenen operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

Zübeyir Öksüz'ün İzmir Adnan Menderes Havalimanından yurt dışına kaçmak isterken İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalandığı belirtildi.

Gözaltına alınan Öksüz de sağlık kontrolünden geçirilerek ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.