"Bir adam varmış ve her bi’b.ku biliyormuş. Hatta bilmesi bir yana, "her şeye maydanoz" denmesi bile olasıymış kendisi için..."

Oktay İnci, Cengiz Semercioğlu'na fena çaktı..

Bu Nedir?

Baştan söyleyeyim, anlatacaklarımda kullanacağım yazı üslubu, belki sizi ve belki de bahsedeceğim kişiyi sıkabilir. Ancak şunu bilin ki bahsettiğim kişiden tek satırda, bir cümlede ve bir kez bahsedeceğim. Dolayısı ile eğer merak ediyorsanız, içiniz kalksa da, mideniz bulansa da yazdıklarımı maalesef ki okumak zorundasınız!..

Üstteki bu kullanma kılavuzundan sonra başlıyorum;

Bir adam varmış her şeyi biliyormuş. Üstelik bu ‘herşeyi bilen adam’ bir tek ben biliyorum havalarındaymış ve itici olan da bu yönüymüş zaten.

Bu adamla dalga geçmek isteyenler bir gün bu adamı soru yağmuruna tutmuşlar ve demişler ki; ‘Eyy her şeyi bilen adam bize 3 tane küçük hayvan b.ku sayabilir misin.’ Her şeyi bilen adam hemen; ‘Sinek, hamamböceği ve kuş’ diyerek cevap vermiş.

Bizimkiler şaşkın ancak sorular devam etmiş; ‘Eyy her şeyi bilen adam, bize 3 tane büyük hayvan b.ku sayar mısın’ demişler. Her şeyi bilen adam yine hemen atılmış ve; ‘At, öküz ve ayı’ demiş.

Sıra can alıcı soruya gelmiş ve bu kez bizimkiler, bu her şeyi bilen adama; Eyy her şeyi bilen adam, bize 3 tane Japon ilaç firması sayar mısın’ demişler. Her şeyi bilen adam bu kez çuvallamış ve ıkk - mıkk edip, bilememiş.

Sıra bizimkilere geldiğinde her şeyi bilen adama dönerek; ‘Her b.ku biliyorsun da, bunu neden bilmiyorsun’ diyerek çıkışmışlar, haklı olarak!..

Kıssadan hisse diyeceğim o ki, her şeyi bildiğini iddia edenin bile bilgisi-görgüsü bir yere kadardır. Ancak ister inanın ister inanmayın, piyasamızda öyle bir isim var ki, eminim o 3 japon ilaç firmasını bile sayabilir.

Her şeyi bildiğini iddia eder, her konuda bir fikri vardır bu sevgili arkadaşın. “Herkes işini yapsın, işinde başarılı olsun” eleştirileri bir yana, sağolsun bu arkadaşın uçan kuştan bile haberi vardır. Gazetecilik okumakla, gazetecilik yapmak arasındaki organik bağlantıyı, çağın getirdiği teknolojiyle de birleştiren bu arkadaştan ne uçan, ne de kaçan kurtulabilir.

Her konuda bir fikri vardır ve herkese verecek de bir cevabı. Hiçbir şeyi atlamaz ve es geçmez, çünkü beslendiği alan çok verimlidir, beslendiği kaynaklar da sonsuzdur.

“Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı” sözü bile bu arkadaşa bakınca boşa çıkar. Gazetecilik, dergicilik, televizyonculuk, menajerlik, basın danışmanlığı, PR işleri vs… Hangi iş olsa emin olun en bilimsel fikirleri kendisinden duyarsınız. Ancak nedense hiçbir zaman diş doldurur, kayda değer iş yapmaz, yapamaz bu arkadaş!..

Kimden bahsettiğimle ilgili o kilit satıra, kilit cümleye ve kilit isme gelince; “Başkası var mı ki” diye bile, düşünmeden söylüyorum. Cengiz Semercioğlu

Oktay İnci