Oktay Kaynarca adaylıktan neden çekildi?

Altın Kelebek Ödülleri adaylığından çekilen Oktay Kaynarca: "Popülerlik ile iyi oyuncu olma vasfı karıştırılıyor. Popülerlik meselesi zaten bizim çok hoşumuza giden bir durum değil..."

Oktay Kaynarca adaylıktan neden çekildi?
Sabah'tan Ömer Karahan'ın haberine göre Atv dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın başrol oyuncusu Oktay Kaynarca, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterildiği Altın Kelebek Ödülleri'nden çekildi.

Oktay Kaynarca adaylıktan çekilme nedeniyle ilgili şöyle konuştu: "Popülerlik ile iyi oyuncu olma vasfı karıştırılıyor. Popülerlik meselesi zaten bizim çok hoşumuza giden bir durum değil. Evet, yaptığımız işin olmak zorunda olan bir tarafı; bunu kabul ediyoruz ama ne kadar popüler olursan, o kadar iyi oyuncu olursun mantığı bence tamamen ters! Bundan sonraki ödül törenlerinde tüm bunların göz ardı edilmemesi gerektiğini, o zaman daha sağlıklı bir sonuca ulaşacaklarını düşünüyorum." Kaynarca sözlerine şöyle devam etti: "En İyi Erkek Oyuncu, iddialı bir kategori. O kategori içerisine girersem, iyi oyuncu olan arkadaşlarıma haksızlık ettiğimi düşünürüm. Adaylıktan çekilme kararını almış olmamın sebebi budur. Benim inancıma göre, en iyi oyuncu ödülleri illa başrolde oynayan insanlara verilmez. Her dizinin içerisinde gerçekten o dizinin temel direği olan birçok gerçek oyuncu vardır. Onlarla ilgili yeni bir kategori açılmalı ya da En İyi Başrol Oyuncusu adı altında bu ödüller verilmeliydi. Ama En İyi Oyuncu deyince gerçek oyuncu arkadaşlarımıza haksızlık edildiğini düşünürüm ve ben o ödülü almaktan imtina ederim."