Okuldaki ölümcül tehlike!

Okul çağındaki çocukların kabusu olan ve halk arasında ‘beta’ adıyla da bilinen ‘A grubu beta hemolitik streptokok’ bakterileri ciddi boğaz enfeksiyonlarına neden oluyor.

Okuldaki ölümcül tehlike!
Akşam'ın haberine göre en çok 5-15 yaş arasındaki okul çocuklarında görülüyor. İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şükrü Yener, tonsillofarenjit adı verilen bu enfeksiyonun antibiyotiklerle tedavi edilmediği takdirde böbrek iltihabı (nefrit), kızıl ve romatizmal ateş gibi hastalıklara da yol açabileceğini söyledi.

ELLERDEN BULAŞIYOR

Dr. Yener enfeksiyonun belirtilerini şöyle anlattı: Hastalık boğaz ağrısı ani olarak başlar, beraberinde ağrı, tireme ve yüksek ateş de vardır. Bu mikrop temel olarak solunum yoluyla bulaşır. Ev-okul-AVM’ler tehlikelidir.

Böbrekleri vurabilir

Tedavi edilmemesi durumunda beta mikrobu; hastaların kalp ve sinir sisteminde kalıcı hasar yaratarak, Akut Romatizmal Ateş hastalığının ortaya çıkmasına neden olur. Boğaz enfeksiyonunu takiben oluşan nefrit, vücudun beta mikrobuna karşı verdiği şiddetli cevap nedeniyle oluşan böbrek bozukluğudur.