Okulu 2 yıl boyunca hacklemiş!

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen ABD'deki Iowa Üniversitesi, geçmiş yıllarda yaşanmış bir hack olayını açığa çıkardı.

Okulu 2 yıl boyunca hacklemiş!
Yeni Asır'da yer alan habere göre okulun eski öğrencisi Trevor Graves, onlarca kez üniversitenin sistemine girerek notlarını elle değiştirmiş.

Graves, Mart 2015 ve Aralık 2016 dönemleri arasında notlarını 100'e yakın kez değiştirmiş. Bununla beraber Graves, sınıfında yer alan beş arkadaşının da notlarını değiştirmekten geri durmamış. Okulda görev alan bir profesör durumu tesadüfen fark etmiş ve hemen üniversitenin IT birimine haber verilmiş. Ekim aynının son haftası polis tarafından tutuklanan Graves, bilgisayar hackleme ve bilerek zararlı yazılım kurma suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

YAZILIM KURMUŞ

Yapılan araştırma sonucu öğrencinin okuldaki birçok bilgisayara klavye kayıtlarını tutan "keylogger" yazılımını kurduğu anlaşıldı.

Bu sayede profesörlerin hesap bilgilerini çalan öğrenci, onların hesaplarıyla giriş yapıp notlar üzerinde oynama yapmış.

Yargı süreci sonrası nasıl bir ceza verileceği ise merak konusu.