Öldürülen öğretmenlerin adı okullarda yaşayacak

Öğrencileri tarafından katledilen öğretmenler Sevilay Durukan ve Ayhan Kökmen’in isimleri, İzmir Karabağlar ve Ödemiş’teki okullara verilecek.

Öldürülen öğretmenlerin adı okullarda yaşayacak
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'de öğrencileri tarafından öldürülen öğretmen Sevilay Durukan ve Ayhan Kökmen'in isimleri Karabağlar ve Ödemiş'teki okullara verilecek.

Durukan'ın ismi Cennetçeşme Anaokulu'nda, Kökmen'in ismi de Ödemiş Fen Lisesi'nde yaşayacak.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir'de öğrencileri tarafından öldürülen iki öğretmenin adlarının okullarda yaşatılacağını belirtti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla buluşan Yahşi, amaçlarının sadece akademik başarı değil, öğrencilerin zihin ve ruh dünyalarına iyiliği koymak olduğunu söyledi.
İzmir'de yaptıkları en güzel işlerden birinin özel eğitime ihtiyaç duyan engelli çocuklara yönelik olduğunu anlatan Yahşi, "3 bin 300 özel eğitime ihtiyaç duyan çocuk vardı. 3 binin üzerinde öğrenci okula geliyor artık. FETÖ'den gelen okullarımızla okula gidemeyen engelli çocuk sayısını 100'e kadar düşürdük" dedi.

DEVLET EL KOYDU

Ömer Yahşi, FETÖ soruşturmalarında 187 kuruma el konulduğunu anlatarak Milli Eğitim'e bağlı olanların milletin çocuklarına devlet okulu olarak hizmet vermeye devam ettiğini dile getirdi. Yahşi, zaman zaman istemedikleri olayların da yaşandığına işaret ederek Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda 2012'de meydana gelen olayda Rabia Sevilay Durukan'ın (40) derste öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü, Ödemiş'te de 15 Aralık 2017'de Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in yine öğrencilerin saldırısıyla yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

İZMİR'E YENİ OKULLAR

Kentte inşaatı devam eden 46 okul şantiyesi, 751 derslik, 60 ruhsat başvurusunun olduğunu ifade eden Yahşi, "2018-2019 eğitim öğretim yılında 20 ilçemizde ikili eğitim çalışmalarını tamamlamış olacağız. Kalan 10 ilçenin beşinde sorun yok ama Buca, Karabağlar, Konak aksındaki ilçelerimizde arsa sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu aşıp yapacağımız okullarla 2019 sonuna kadar eksiklerimizi tamamlamak istiyoruz" dedi.

Öldürülen öğretmenlerin adı okullarda yaşayacak