'Ölümüne' protein tüketimi!

Çocuk ve gençlerde gelişim geriliğiyle metabolik hastalıkların tedavilerinde kullanılan anabolid steroidlerin (protein tozlarının) merdivenaltında peynir ekmek gibi satıldığı öne sürüldü.

'Ölümüne' protein tüketimi!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Ege Üniversitesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ergün, bilinçsiz kullanıldığında ölüme götüren protein tozlarının merdivenaltında üretilip piyasaya sürüldüğünü söyledi.

Prof. Dr. Metin Ergün, spor yapan bazı gençlerin anabolid steroid kullandığını söyleyerek, "Özellikle reçetesiz olarak yasadışı satılan anabolid steroidlerin içeriğinde ne olduğu bilinmiyor. Bu ürünlere ne yazık ki çok kolay ulaşılmasının yanı sıra ürünlerin gerçekten üzerinde yazan içeriğe sahip olup olmadığını bilmiyoruz" diye konuştu.

Denetim yapılmalı

Vücut geliştirme salonlarının son yıllarda mantar gibi arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Ergün, "Bu merkezlerde çalışan görevlilerin sporculara içerisinde ne olduğu bilinmeyen steroidleri önerdiği duyumunu alıyoruz. Bu tip ürünlerin kullanılması sakıncalı olduğu gibi steroid kullanımına teşvik etmek, temin etmek suç. Bu kapsamda spor merkezlerinin sıkı bir denetimle kontrolünün sağlanması şart" dedi.