Omurga 1.5 milyon!

Kadroyu elde tutmak için 2.5 milyon liraya ihtiyacı olan yeşil kırmızılı yönetim, bu paranın beşte üçünü Mustafa Aşan, Can Erdem, Cenk Özbey ve Tayfun Pektürk’e ödeyecek.

Omurga 1.5 milyon!
Yeni Asır'dan Gökhan Özyurtlu'nun haberine göre sponsoru Yaşar Holding'den aldığı destekle 20-21 Mayıs'ta yapılacak genel kurulda yeniden adaylığa soyunan Mutlu Altuğ'u bu ay içinde yapılması gereken yüklü ödemeler bekliyor. Özellikle transfer yasağı bulunan futbol takımının dağılmaması için acil 2.5 milyon liralık kaynağa ihtiyaç duyan ve bu konuyla ilgili hafta başında Yaşar Holding yetkilileriyle yaptığı görüşmeden destek sözü aldığı öğrenilen Altuğ'u 4 futbolcu bir hayli terletecek.

ÇOĞUNU ONLARA ÖDEYECEK

Sözleşmesi devam etmesine rağmen alacaklarını tahsil etmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuran Mustafa Aşan'a serbest kalmaması için 30 bin liralık cezası kesildikten sonra 29 Mayıs'a kadar 60 bin lira ödenmesi gerekiyor.

Bu rakama önümüzdeki sezonun peşinatı da eklenince rakam 250 bin lirayı geçecek. Mustafa gibi bu sezon 17 gol atarak dikkatleri üzerine çeken ve sözleşmesi biten Can Erdem'in 150 bin lira alacağı bulunuyor. Yeniden anlaşmak için bu futbolcuya da peşinat ödemesi yapılması gerekiyor.

TAYFUN'UN SÖZLEŞMESİ BİTTİ

17 asist ve 7 golle bu sezonun flaş isimlerinden Tayfun Pektürk'ün de sözleşmesi sona erdi. Bu futbolcu ile de yeniden masaya oturmak için 150 bin liralık alacağının ödenmesi gerekiyor. Ayrıca yeni sezonun peşinatı da düşünüldüğünde Tayfun için en az 350 bin liralık kaynak gerekiyor.
Savunmadaki başarısıyla birçok takımın transfer listesine giren Cenk Özbey'in de sözleşmesi bitti ve 60 bin lirası peşinat olmak üzere 175 bin liralık alacağı bulunuyor.

Cenk'in de takımda tutulması için yönetimin kesenin ağzını açması şart. Altuğ ve yönetimi bu 4 futbolcuya alacakları ve gelecek sezonun peşinatı için en az 1.5 milyon liralık kaynak yaratması gerekiyor.

CAN ERDEM KALMALI

Karşıyaka formasıyla bu sezon 17 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Can Erdem'in takımda kalması, gol sorununun çözüme ulaşması anlamına gelecek.

ERHAN'IN MİLLİ HEYECANI

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dördüncü İslami Dayanışma Oyunları'na katılan U-23 Milli Takım kadrosunda yer alan Karşıyaka'nın başarılı kalecisi Erhan Erentürk ilk kez ay yıldızlı formayı giymenin haklı gururunu yaşadı. 22 yaşındaki genç file bekçisi, milli takımın B Grubu'nda Umman'a 3-2 mağlup olduğu karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. Erhan'ın forma giymediği gruptaki diğer karşılaşmada ise Cezayir'e 2-1 mağlup olan Türkiye, son maçını 15 Mayıs Pazartesi günü Filistin'e karşı verecek.

ALTUĞ'DAN KONGRE AÇIKLAMASI

Karşıyaka'da olağanüstü genel kurul öncesi farklı bir aday daha çıkarma çalışmalarına tepki gösteren başkan Mutlu Altuğ, "Gerekirse son ana kadar kongredeki seçim maddesini iptal etme yetkimiz var" dedi. Altuğ bu imkanlarının olmasına rağmen seçimi etik gereği iptal etmeyeceklerini, seçime çift adayla gitmek ve herhangi bir kaos ortamı yaşamak istemediklerini söyledi.
Konular Spor Haberleri